Yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken Cumhur ittifakının iki kanadı Ak Parti ve MHP Karabük Belediye Başkan adayları arasındaki söz düellosu da devam ediyor.

Seçim atmosferinde, bir MHP Karabük Belediye Başkanı, bir Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı açıklamaları ile gündeme oturmayı sürdürüyorlar.

Son o k Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’ın sosyal medya hesabından diş hastanesi açılışı ile ilgili Başkan Vergili’ye atfen yaptığı açılış davetine seviyesizlik diyerek tepki gösterdi.

Vergili Yenice’de düzenlenen MHP Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın seçim bürosu açılış ve proje tanıtım toplantısı sonrası orada bulunan basın mensuplarına yaptığımı açıklamada; ”Dün bir Diş Hastanesi açılışı yapıldı. Karabük'e kazandırılan büyük bir değerdir. Biz burada kimlerin emeğinin geçtiğini, kimlerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Ben bugüne kadar yapmadığım hiç bir işi kendime mal etmedim, kim ne yapmışsa da teşekkür ettim, takdir ettim. Ama birileri kendine mal etmeye çalışıyor ve çok basit yöntemler kullanıyor. Bana o gün sabah mevcut atanmış aday Sayın Burhanettin Uysal Facebook'undan böyle bir mesaj yolluyor. Seviyeyi o kadar düşürüyor ki. "Bugün Ağız ve Diş Hastanesini açıyoruz. Gelirsen çok mutlu oluruz, şeref duyarız. Sonra yok efendim ben görmedim, duymadım deme." Bu mesaj uzun bir müddet Rektörlük yapmış, Milletvekilliği yapmış bir siyasetçimiz atıyor. Ben Karabük protokolünde 3'üncü sırada yeri olan bir Belediye Başkanıyım. Bir davete nasıl icabet edilip edilmeyeceğini çok iyi bilirim. Beni orada görmeyi çok arzu ediyorsa bizim birbirimizde telefonlarımız var telefon açıp davet edebilirdi büyük bir davettir ölüm yatağında bile olsam kalkar giderim. Veya Sağlık Bakanı geliyor deyip bizi Ak Parti İl Başkanı davet edebilirdi. Giderim. Yine bu Hastanenin açılışı ile ilgili mevcut Baş Hekim Ahmet Ustaoğlu Bey bizzat gelir davetiyeyi getirir "açılışta mutlaka sizi görmek istiyoruz" der, giderdim. Devlet erkânı adabında şöyle bir olay vardır. Eğer şeklen çağırılmışsanız, size bir davetiye yollanır "bu bundan bilginiz olsun ama buraya gelmeyin" demektir. Seçim döneminde siyasi parti mensuplarının, Bakanların söyleyeceği sözler vardır, gayette doğaldır. Biz bunlar için ne kırılır, nede inciniriz. Burada kırılacağımız tek nokta Rektör, Profesör, Milletvekili sıfatlarını almış ve devlet erkânının nasıl çalıştığını bilen bir kişi o k Sayın Burhanettin Uysal'ın gerçekten seviyeyi bu kadar düşürmesidir. Söylemiş olduğu çok sözler vardı. Zaten gazetelerinizde de yayınladınız. Sürekli o k bir aşağılama metoduyla veya bir algı operasyonu ile seçim yönetmeye çalışmak çok doğru değildir. Sen önce beni davet ederken İl Başkanından izin isteyecektin ve bana telefon açacaktın. Başka türlü davet edemezdin. Bu davet değildir, gelme demektir. Bunlar hoş değil. Ben kendisini biraz daha nezakete davet ediyorum. Bugüne kadar kendisine 1 kere yalancı dememişimdir. Kendisi bize karşı iftiracı, yalancı diyerek bir program yürütmektedir. Ben kendisini biran evvel bu tür söylemelerden vazgeçmeye ve Karabük için gerçekten yapabileceği bir şeyler varsa yapmaya davet ediyorum.” Dedi.