Ak Parti ve MHP arasındaki Cumhur ittifakı büyükşehirlerin tamamı ile bir çok diğer şehirleri kapsayacak şekilde ortak aday, ya da diğer adayı destekleme şeklinde anlaşma ile sonuçlanırken Karabük dahil bazı illerde ile her iki parti kendi adayları ile 31 Mart yerel seçim yarışına devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde her iki parti kurmayları toplanarak Cumhur İttifakında sorun çıkmaması için ortak bir metin hazırlayarak teşkilat genelge şeklinde duyurmuşlardı.

Ancak Karabük’te olduğu gibi seçim sürecinde yaşananlar genel merkeze ulaşınca genelgeye bir madde eklenmesine ihtiyaç duyuldu.

9 Maddelik genelgeye dün yeni bir madde eklenerek acil şekilde teşkilat gönderildi.

İŞTE O EKLENEN MADDE

Cumhur İttifakı adayı gösterilmeyen, AK Parti ve MHP'nin ayrı ayrı aday gösterdiği seçim bölgelerinde belediye başkan adayları ile teşkilat mensupları hiçbir şekilde birbirlerinin aleyhinde konuşma yapmayacak.

Adaylar kendi proje ve çözümlerini kamuoyu ile paylaşacak.

ŞİMDİ NE OLACAK!

Son günlerde Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal ile MHP’li Karabük Belediye Başkanı ve Başkan adayı Rafet Vergili arasındaki kıyasıya eleştiri ve söz düellosunun bu genelgelerden sonra nereye varacağı, genelgeye uyulup uyulmayacağı kafalarda ciddi birer soru işareti oluşturdu.