Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, TMMOB üyesi mimar ve mühendisler ile Büyük Kulüp’te akşam yemeğinde buluştu.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tüm yaşamını mühendislerden fikir a k yönlendirdiğini söyledi.

Vergili konuşmasında; “Değerli tekniker, mühendis arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Böyle bir camiada fazla mühendislik bilgisi dersi vermek bize zaten yakışmaz. hayıtımızın her alanını, her noktasını dizayn eden mühendislik bilgileri çağımızın gelişmesindeki en önemli unsurlardan birisidir. Önümüzdeki tıptan, çevreden, imardan aklınıza ne geliyorsa mutlak surete her noktada bulacağımız bir mühendislik hizmeti vardır. Sahada çalışanlar, sahada olayları planlayanlar mühendisliklerin en büyük özelliklerinden birisi benim gördüğüm kadarıyla her zaman 3 boyutlu düşünebilmelidir. Buda sizin dünya üzerindeki yaratmış olduğunuz fark olur. İnsan verilmiş özel yetenekler, insanların ülke için, dünya için hizmetlerinin farklılaşması. Biz bugüne kadar tüm yaşamım tamamını mühendislerin görüşünü a k, mühendislerin fikirlerini a k mutlak suretle o şekilde yönlendirmişimdir.” dedi.

“Karabük'te Muazzam Bir Mühendislik Çalışması Yaptırdım”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuşmasının devamında Karabük’e neler verebileceğinin üzerine yola çıktığını belirterek; “2009 senesinde ilk Belediye Başkanı olduğum zaman Karabük'te muazzam bir mühendislik çalışması yaptırdım ve propagandaya bu şekilde başladım. Neler yapabileceğimiz, Karabük'e neler verebileceğimiz üzerine yola çıktık ve şükürler olsun bugünlere kadar geldik. İcraatlarımız içinde hiç bir zaman şu şu şekilde olacak diye Karabük'e hiç bir şey dikilmemiştir. Fikirler alınmadan, mühendislik bilgileri alınmadan hiçbir icraat yapılmamıştır. Yapmış olduğumuz işler içinde yanlışlar olabilir mi? bu kadar büyük icraatlar içerisinde yanlış olmaması mümkün değil. Mutlaka eksiklerimiz, noksanlarımız olmuştur. Ama Karabük ile ilgili çok hayati konularda rantiyecilere, para stokçularına yol verilmeden Karabük'ün hayatı ile ilgili çok önemli kararlar alınmıştır. Türkiye'de bu tek örnektir. Yüzüncü Yıl mahallesindeki inşaatlardaki kat sayıların düşülmesi Türkiye'de tek bir olaydır. Herkes rant için 200 Evler gibi beton yığınları dikerken biz Yüzüncü Yıl mahallesini baştan bir yaşam alanına çevirdik. Hiç kimseden tereddüdümüz olmadı. Bugüne kadar yapmış olduğum icraatın içerisinde bir gün dahi siyaset yapmadım. Hiç kimseyi sen şu partilisin diye ayırmadım. Burada her görüşten arkadaşlarımız var. Aynı şekilde Belediye Meclis Üyelerimizde her görüşten arkadaşımız var. 500 e yakın arkadaşımıza kumanya veririz. Bir tanesinin siyasi kimliğini bilmem. Bir sürü arkadaş işe alınmıştır hiç birisi siyasi referanstan veya siyasi kimlikten işe alınmamıştır. Bir tek amacım şu. Cenab- Allah bana bu görevi verdi.2009 senesinden bu tarafa teraziyi hiç bir şekilde oynatmadan her kesimin oyunu canı gönülden a k Belediye Başkanlığı yapmaya devam ettim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında gündemde olan havaalanı konusuna değinen Vergili; “Diğer bir konu bakın havaalanı yapmak için çıktı burada hepiniz teknik insansınız, mühendissiniz, en iyi karar verecek kişi sizsiniz. Her söylediğimi aynı anda gözünüzde canlandırabilecek kişilerdensiniz. Şimdi Gökçebey'de havaalanımız var 45 kilometre mesafede. Almanya'dan yolcu uçağı geliyor bir daha kalkamıyor. 200 kişilik uçak geliyor. Kalkarken 150 kişi ile kalkıyor. Ve karşısında bir dağ var. O dağı kesmeye çalışıyorlar. Hatta Kalkınma Ajansından para istediler. Bir sürü valimiz var orada, ticaret odası başkanları var, belediye başkanları var dedim buna paramı yeter. Dağ kesmek ile biter mi? Dün akşam konuşurken hala şöyle söylüyor. "uçaklar inebilirmiş ama kalkarken problem olurmuş" benim söyleyecek bir lafım yok.” şeklinde konuştu.

Vergili son o k, “Değerli dostlarım hangi partiden olursanız olun gelin Karabük’ün 50 yıllık geleceğini beraber inşa edelim. Çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.