Karabük’ün Safranbolu ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilecek ve Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan 67 taşınmaz kültür varlığı statüsündeki yapının çatı ve cephe onarımlarının yapılacağı ‘Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor’ projesinde son aşamaya gelindi.

Geçtiğimiz günlerde Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, birlikte proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların istişaresini yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda restorasyon projeleri kullanıcı talepleri de göz önünde bulunduru k Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Teknik personelince revize edilmesi planlandı.

Projenin son şeklinin verilmesi amacı ile bir araya geldiklerini ifade eden Ürkmezer; “Yerli ve yabacı misafirlerimiz, öncelikle Safranbolu'nun tarihi değerlerini görmek, tarihi dokuyu yaşamak ve havayı içine çekmek için geliyor. Belediye o k kendi bütçemiz ve dış desteklerle Safranbolu'daki evleri, dükkânları, camileri korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Saraçlar, Semerciler ve Kunduracılar sokaklarındaki 67 dükkanın restorasyon bütçesinin 1 milyon 21 bin lira olduğunu aktaran Ürkmezer, bu dükkanların restorasyonuna ilişkin mevcut projenin Safranbolu Belediyesi İmar Müdürlüğü ekiplerince yeniden düzenlendiğini belirtti.

Projelerin Koruma Bölge Kurulunca onaylanmasının akabinde, Belediye tarafından imalata esas çalışmaların başlayacağını kaydeden Ürkmezer; “Projelerin onaylanmasının ardından ihale aşamasına geçeceğiz. Bundan sonra artık yerinde çalışmaya başlanacak. Projeyi süreye uygun bir şekilde tamamlamak için elimizden geleni yapacağız. Safranbolu'nun değerlerinin gelecek kuşak aktarılması ve korunması için çalışma devem edeceğiz.” dedi.