Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenli o k gerçekleştirilen muhtarlar toplantısı Sunal Tülbentçi Öğretmen Evi’nde yapıldı. Toplantıya çok sayıda katılım sağlandı.

Toplantıya Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı ısıra, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, İl Genel meclisi üyesi Ahmet Cengiz, Kurum Müdür ve Amir ve Yöneticileri ile çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, seçim öncesi belediye başkanı o k son toplantısı olduğunu hatırlattı. Seçilecek olan muhtar da başarılar dilerken, bu güne kadar verdikleri hizmet veren muhtar da teşekkür etti.

Daha önce Bakanlık Genelgesi gereği Kaymakam o k görev yaptığı yerlerde de köy ve mahalle muhtarları ile toplantılar yaptıklarını ifade eden Ürkmezer; “Seçim sonrası Kaymakamlık o k belediyemizin de katılımları ile bu toplantı devam edeceğiz. Bu vesile ile 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerin ülkemize, milletimize, bölgemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bununla birlikte seçimleri huzurlu ve düzenli bir şekilde gerçekleşebilmesi için tüm tedbirler alınacak. Kimden kaynaklanırsa kaynaklansın hiçbir zaman taşkınlığa, kanun aykırı işlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Ürkmezer, muhtar belediye tarafından gerçekleştirilecek olan Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor projesi kapsamında restorasyon yapılacak evler hakkında bilgilendiren ve görev alanlarında böylesi tarihi eser niteliğindeki evleri bildirmeleri konusunda uyararak, konunun önemine değindi. Konuşmasının devamında, sosyal yardımda yeni bir döneme geçileceğini proje aşamasında olduğunu, yeni proje ile çok daha fazla ihtiyaç sahibine dokunmayı hedeflediğini, kendi nezdinde sosyal yardımın vatandaşın kendilerine değil, kendilerinin vatandaşa ulaştığı yardım olduğunu söyleyerek, “Bu bağlamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alınan bilgilere göre 2018 yılında öğrenci taşıma, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, aile yardımı, şartlı gebelik yardımı, gıda yardımı kömür yardımı, muhtaç asker ailesi yardımı, engelli yakını aylığı, şartlı bağışlar, engelli aylığı, yaşlı aylığı, kira yardımı, hastane yardımı gibi daha pek çok konuda 4025 kişiye 2018 yılı içerisinde 5.676. 880 TL sosyal yardımda bulunuldu” dedi.

Bunların yeterli olmadığını kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Değerli arkadaşlar hepimiz bir koltuk işgal ediyoruz. Bu koltukların diyeti çok yüksek. Bunu şöyle algılayalım: Devletimiz bizlere imkân veriyor. Sizler bizlere geldiğinizde şu vatandaş aç dediğinizde bizlerim yardım etmeme ihtimalimiz var mı? Yok. Dolayısı ile sizler mahallelerinizde ben ilçemde bir vatandaş yatağa aç giriyorsa biz bunun hesabını vereceğiz. Yani çok çalışmamız gerekmekte. Devletimizin buna imkânı var, ev yapıyoruz, aş evi yapıyoruz, yurt yapıyoruz, engelli arabası alıyoruz, hastalık yardımı yapıyoruz. Bu nedenle bizler sorumluyuz ”diye konuştu.

Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi.