Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, Derin Haber internet sitemizin facebook canlı yayınına konuk oldu. Sait Alıcı’nın sorularını yanıtlayan Vergili, 31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz iki dönemde de Belediye Başkanı olan Rafet Vergili, 10 yılda Karabük’ün eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bu geçen 10 yılda Karabük’te yapılan çok büyük projeler olduğunu hatırlatan Vergili; “Su projesi vardı, doğalgaz projesi vardı, alt geçit projesi vardı, hurdacıların şehir dışına çıkarılması çok büyük bir olaydı, halin şehir dışına çıkarılması çok büyük bir olaydı, kent meydanı yoktu kent meydanının yapılması, kütüphanemiz yoktu kütüphanemizin yapılması. Şehrimiz şuan da yürüyen merdivenler şehri asansörler şehri o k Türkiye’de anılmaya başladı. Bu şekilde Kent Meydanının kazandırılması, Sosyal Yaşam Merkezlerimizin yapılması, bulvarların açılması ve yeni mahallelerin oluşumuna, gelişimine etken olması.” ifadelerini kullandı ve Karabük’ün hayati eskiliklerinin giderildiğini söyledi.

“Basit Propaganda Yapıyorlar”

Vergili, konuşmasının devamında ise, “Yapılan işler oturup değerlendirilemeyen işler. Şuanda çok basit propaganda yapılıyor. Çok basit propagandayla işleri yürütmeye çalışıyorlar. Her söylemiş olduğumuz projeleri ‘Neden efendim, bugüne kadar beklettin yapmadın?’ bu kadar düşüncesizce, mantıksızca bir çıkış olmaz. Bu program işi, bütçe işi. Yersiz söylem içine giren kişilere bizimde söyleyecek fazla bir şeyimiz yok. Biz Karabük’ün 50 yıllık geleceğini inşa etmek için bu 5 yılda yola çıktık. Devletin yapabildiğini devlet yapar. Devletin yapamadığını da Karabük Belediyesi yapar.” dedi.

Kanyon Park projesi ile ilgili ‘Hani Rafet Bey burası 240 günde bitecekti’ diyenler de; “Ekonomik krizden dolayı inşaat şuanda öyle bir duraklama evresine girdi ki devletin vermiş olduğu haklardan dolayı müteahhite biz beklemek mecburiyetinde kaldık. Devlet, bu ekonomik krizde eğer müteahhite herhangi bir inşaatı tamamlayamıyorsa bana gerekçeli o k bildirilecek, bu kişinin teminatını yakamazsınız, ihaleyi iptal edip yeni ihale yapamazsınız dediği için biz müteahhite verilen haklardan dolayı şimdi onu bekliyoruz. Bakanlık bu düzenlemeyi yaptıktan sonra biz yeni ihalemizle beraber en fazla 6 veya 7 ayda şuan da spor vadisini bitirebilecek durumdayız. Bunların üstünden şimdi politika yürütmeye çalışıyorlar. ‘Hani Rafet Bey burası 240 günde bitecekti.’ Ülke büyük ekonomik krizden geçerken sen iktidar partisi, atanmış belediye başkanı adayıyken, bugüne kadar hiçbir şeyden haberin yok, mevzuattan haberin yok, Karabük’ten alakan yok kalkıpta böyle bir propaganda yaparsan sen şuanda kendi hükümetini sıkıntıya sokmuş oluyorsun.” şeklinde konuştu.

“Algı Yönetimiyle Siyaset Yapıyorlar”

Canlı yayında diğer parti adaylarının ve il başkanlarının yayına katılmasını isteyen Vergili; “ Hiç kimseye iftara etmedim. Kimseye yalan söylemedim. Ben bu kadar rahat çalışmış olan birisiyim. Eğer varsa birisi bana; iftira ediyor, yalan söylüyor diyebiliyorsa adayların, il başkanlarının, milletvekillerinin yayına bağlanmalarına müsaade ediyorum. Çok iddialı konuşuyorum. Karabük Belediyesi şuanda Türkiye’nin en zengin belediyesi. Kendilerini defalarca açık oturuma davet ettiğim halde, onlar popülist siyaset yaptıkları, yalnız algı yönetimiyle siyaset yaptıkları ve bir yerlere geldikleri için algı yönetimiyle siyaset yapmaya çalıştıkları için on bu imkânı veriyorum. İstedikleri gibi soru sorabilirler. Cevapları verebilirim. Hiç birisiyle problem yok. Bugüne kadar Burhanettin Bey ile ilgili bir kere bile yalancı demedim. Bir kere bile Burhanettin Bey ile ilgili olmayan bir şey söylemedim. İnsanları yanıltmayı şia edinmiş. Seviyeyi düşürerek siyaset yapmaya başladı. Ben saldırınca kendisini mağdur yaratmaya çalıştı. Kariyeri olan bir insan kendisini aciz duruma düşürüp, mağdur duruma düşürmeye çalışıp siyaset yapmaya çalışmaz. Kendisini mağdur edebiyatı içerisine sokmaya çalışmaz.” ifadelerini kullandı.

Başarıyı paylaşmak lazım diyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Başarıyı paylaşmak lazım. Başarıyı nasıl paylaşırsınız… Ben Erdoğan Bayraktar Bey’e gidip Soğuksu Mahallesinde ki bütün araziler satılırken, kentsel dönüşümün başlamasıyla ilgili gidip izah verdikten sonra kentsel dönüşümü başlattı. Erdoğan Bey de o dönemin TOKİ Başkanı ve AK Parti’nin Bakanı.” dedi.