Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına Karabük Mahallesi ile devam etti.

Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Başkan ve Başkan Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında gittiği her mahallede büyük bir ilgi görüyor. Yine ziyarete gittiği Karabük Mahallesinde de coşkulu ve heyecanlı bir kalabalık tarafından karşılandı. Karabük Mahallesi sakinleri Başkan Vergili’yi tekrar Belediye Başkanı o k görmek istediklerini belirterek, sevgi gösterisinde bulundular.

Mahalle toplantısında Vergili’ye Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Kadın Kolları Başkanı Reşide Yıldırım ve parti üyeleri eşlik etti.

Karabük Mahallesinde düzenlenen mahalle toplantısında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “2009 senesinde seçilme şansı en az olan bir Belediye Başkanı Adayıydım. Cenab-ı Allah bana Karabük'e hizmet etme şansı verdi. Ben Karabük'ün topraklarında büyüdüm. Aynı şekilde fabrikaların içerisinde tozla, dumanla yetiştim. Hepinizin çektiği çileleri en iyi bilenlerden birisiydim ki 2009 senesinde size hizmet etmek için aday oldum.  O tarihte 4 tane projeden bahsettim herkes şöyle söylüyordu. "Rafet Vergili yalan söylüyor, Rafet Vergili yıldızları gökten indiriyor" diyordu.  Şükürler olsun ki vermiş olduğum sözlerden bu güne kadar yapamadığım hiç bir şey olmadı. Ben göreve geldiğim gün Belediyenin elektrikleri kesildi, işçisine maaşını veremiyordu, işçimizin 10 bin ikramiye alacağı vardı. Biz göreve geldikten sonra işçimiz parasını bir gün dahi geç almamıştır. İşçiler maaşını 3 gün önce almıştır ama 1 gün dahi geç almamıştır. Bizim çalışmalarımızın neticesinde Karabük Belediyesi Türkiye'nin en zengin belediyesi olmuştur. Ne yaptınız derseniz çok kısa bir şekilde anlatayım.  Soğuksu da kentsel dönüşüm başladı, mezbaha şehir dışına çıktı, hal şehir dışına çıktı, yapılmaz denilen alt geçit yapıldı yanına dolmuş durakları yapıldı biraz daha ilerisinde Türkiye'nin en büyük yayalaştırılmış meydanı yapıldı. Devam edelim kütüphane, yürüyen merdiven, asansör, Ticaret Merkezi yapıldı. Doğalgazın 4 senede dağıtımı yapıldı. Doğalgazın şuandaki dağıtımından her eve en az ayda 100 lira katkıda bulunuyoruz. Türkiye'nin en ucuz suyunu Karabük Belediyesi dağıtıyor. Elinizdeki 50 liralık su faturası Bolu'da 100 lira, Safranbolu'da 80 lira. Karabük'ün en büyük mahallelerinin su tesisatı değişti.  Ana borularının su tesisatı değişti, asbes borular kaldırıldı, bir milyon kilometreden fazla asfalt kullanıldı. 350 kilometre kaldırım yapıldı, 20 kilometre istinat duvarları yapıldı, 117 tane park yapıldı, 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi yapıldı, 200 bine yakın ağaç dikildi. Safranbolu ile Karabük'ün arasında çok güzel bir çelik köprü ile birleşti. Türkiye'nin en büyük Spor Vadisi şuanda hükümetin almış olduğu tedbirlerden dolayı müteahhide verilen haklardan dolayı durdurulduğu için yarım kaldı inşallah 2019 senesinde 330 dönüm üzerine kurulan Spor Vadisi bitecek.” ifadelerinin kullandı.

"Görevim İçerisinde Adalet Terazisini Bir Milim Dahi Oynatmadım" 

Konuşmasının devamında görevim içerisinde adalet terazisini bir milim dahi oynatmadım diyen Vergili, “Yapmış olduğum görev, hizmet içerisinde hakkını helal et diyeceğim bir Allah'ın kulu yok. Ben kişilere şahısların menfaatine göre çalışmam. Eğer toplum menfaati varsa yalnız sizler için çalışırım. Sizlerden topladığım her liraları size hizmet o k çevirdim. Ve açıkça söyleyeyim hiç bir işimin önünde engel olmadı, bir gün para sıkıntısı çekmedim. Ben şuna inanıyorum bütün Karabüklülerin duası benimle beraberdi önümde açılmayan kapı kalmadı sizlerden Allah razı olsun. Bütün kararları, meclis kararlarını Ak Partili, Mhp'li kardeşlerimiz ile beraber ortak kararlar ile bugüne kadar Karabük'ü idare ettik.  Şimdi birileri konuşuyor, konuşsun hiç umurumda değil. Ben hayatımda hiç kimseye boyun eğmedim. Ne Demir Çelik'e boyun eğerim ne başkası bana boyun eğdirebilir. İş yaparsam kendime yaparım çünkü benim firmalarım ulus rası ihalelere girebilecek Avrupalıların yapmış oldukları işleri yapabilecek kapasitede bir firmadır. Şuanda da Türkiye'nin üretmiş olduğu zırhlı araçların imalatlarının bir kısmını yapan atölyelerim var. Ben memleket sevdalısı birisiyim, para sevdalısı değil. Para ile ilgili Rafet Vergili'yi hiç kimse satın alamaz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.