Karabük Valisi Fuat Gürel, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Gürel mesajında, “ 104. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Aziz Türk Milleti’nin tarihe not düştüğü şanlı bir kahramanlık destanıdır. Türk milleti birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. 19 Şubat 1915 tarihinde başlayan ve Türk milletinin varlığını sürdürmek için mücadele verdiği Çanakkale Zaferi tüm dünyaya Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu, Türk Milleti’nin varlığını her şeyin üzerinde tuttuğu bir destanın adı olup, bu destanın her satırında insanlık onuru, bayrak, mukaddesat ve vatan sevgisi vardır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölüme hazır bekleyişini, vatan uğruna kendini hiçe sayışını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını ve “Çanakkale Ruhu”nun asla yok olmayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104’uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 


Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Rektör Polat mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Çanakkale'de kahraman milletimizin destanlar yazarak kazandığı zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. Çanakkale’de ortaya konulan vatan sevgisi ve millet olma bilinci, bizim en büyük zenginliğimizdir. Bizler millet o k 'Çanakkale Geçilmez' dedirten güçlü bir duruşun mirasçılarıyız. Çanakkale Zaferi'nin önemini en iyi şekilde idrak etmeli ve gelecek nesillerimize aktarmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” 

AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Altınöz mesajında, “Çanakkale Zaferi'nin yalnız bizim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin de en önemli savaşlarından biri olduğuna değinerek şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale Zaferi tarihte eşine ender rastlanır bir direnişin ve azmin sergilendiği gerçek bir destandır. Bu zaferde en büyük pay şüphesiz canlarıyla bağımsızlık için savaşan aziz şehitlerimizindir. Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yolu açılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu mücadele, Çanakkale Ulusal Kurtuluş Savaşımız, kutsal destan savaş birer örnektir. Bu büyük zafer, vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarının, bugün Türk milletinin sahip olduğu birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiş olmasının sembolüdür. Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde bir vücut olmasıdır ki dönemin güçlü ve donanımlı ordularına karşı koyuşun, kararlılığın simgesidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncu yıldönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz.” dedi.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Uysal Mesajında, “Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale zaferinin 104.Yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 18 Mart 1915 tarihinde ‘’Çanakkale geçilmez’’ diye yazılan bu destanla aziz vatan toprağı için ve millet o k var olabilmenin şanlı mücadelesi vermiştir. Çanakkale savaşı ve sonunda kazanılan Şanlı Zafer, tarihimizdeki birliğimizin ve dirliğimizin en büyük sembollerinden biridir. Çanakkale’de Türk milletinin istiklal ve istikbali kurtarılmış sarsılmaz bir beraberlik ve kardeşlik ruhu oluşturulmuştur. Çanakkale zaferi bu milletin vatan ve bayrak sevdasının, köklü devlet bilinci ve tarihi mirasının kanıtıdır. Çanakkale savaşı yedi düvele karşı verilen eşsiz mücadelenin şanlı ismidir, her şey bitti derken tekrar dirilişimizin bir destanıdır. Türk milleti mevzu bahis vatan olduğunda tarihin her safhasında yerini almış, halkı o k gücünü göstermiş ve birçok zaferlere imza atmıştır. Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ve sonrasında olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığını canı pahasına ortaya koyarak milli iradenin gücünü bir kez daha gururla göstermiştir. Bu aziz millet, bu gün de, yarın da bağımsızlığına, birliğine ve toprağına kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı aynı mücadeleyi korkusuzca sürdürecektir. Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren milletin evlatları ve torunları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız nefesi, üzerinde yaşadığımız her karış toprağı, semalarımızda dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın varlığını, Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Geçmişimize ecdadımıza sahip çıktığımız gibi geleceğimize de her zaman sahip çıkacağız. 18 Mart Şehitleri Anma Haftası ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümün de Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz vatan için yapılan tüm savaşlarda, mücadelelerde destanlar yazan kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi, ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. 

Başkan Ahmet Nur mesajında, “Milletçe zor zamanlarda, milli değerler etrafında birleştiğimizde neleri yapabileceğimizin tarihi bir göstergesi olan Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümünü millet o k büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi, tarihi boyunca müstakil ve hür yaşamış milletimizin eşsiz kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale'de, kahramanca savaşan, ecdat yadigarı vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlayacağız. Büyüyen ve zenginleşen ülkemizin tarih içinde hak ettiği yeri bulması için değer üreten iş adamları adına, bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 104. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu olsun. Şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.