CHP Eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dün miting düzenledi. İnce’yi, Safranbolu’da yoğun bir kalabalık coşku ile karşıladı.

İlk o k Yenice’de halka seslenen İnce, daha sonra Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda binlerce kişiye seslendi. Meydanı dolduran kalabalığı gören İnce, Millet İttifakı’nın CHP’li Safranbolu Belediye Başkan Adayı Elif Köse’ye “Bu iş tamam” dedi.

 “Mimar Eli Değecek Safranbolu’ya”

İnce, Safranbolu mitinginde yaptığı konuşmada, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Millet İttifakı Adayı Elif Köse için ‘mimar eli değecek Safranbolu’ya’ diyerek; “Elif Hanım bu iş olmuş. Bu seçim, bir belediye seçimi, bu seçim suyumuzu, yolumuz, çöpümüzü imarımızı, yardımımızı, ağaçlarımızı, parklarımızı, çiçeklerimizi, kimliğimizi, kentimizin yaşanabilir alanlarını güzelleştirecek, onları yönetecek birini seçeceğiz. Seçeceğimiz kişi, kanun çıkarmayacak, vergi koymayacak, polisiye işlere bakmayacak, bu işlerden anlayan bir kadın eli, mimar eli değecek Safranbolu’ya. Siz Türkiye’nin ayrıcalıklı bir şehrisiniz, siz Türkiye’nin kimlikli, kişilikli, Avrupa’da korunan şehirleri gibi, Avrupa’da gezerken, orta çağı yansıtan güzel şehirler vardı, buraya gelirken ‘işte Safranbolu’ dedi, çağdaş, sosyal demokrat bir belediyeye yakışan bir şehir burası. Bu seçim neden bir beka seçimi olsun ki? Beka seçimi demek şu demektir, memleketin geleceği tehlikede demektir. Eğer meydanlarda memleketin beka sorunu var derseniz, memlekete kötülük yaparsınız, Avrupalı Amerikalı bir yatırımcı alman İngiliz iş adamı Türkiye’ye bir turizm tesisi kurmak istese Türkiye cumhurbaşkanını dinlediğinde Türkiye de beka sorunu varmış geleceği karanlık, var olma yok olma sorunu varmış Türkiye’ye gitmeyeyim der. Meydanda beka seçimi var demek memlekete kötülük yapmaktır.” şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer'in eşlik ettiği İnce'ye konuşmasının ardından çeşitli hediyeler verildi.