31 Mart’ta yapılacak olan seçimlere yoğun bir şekilde hazırlanan Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına 100. Yıl Mahallesi ile devam etti.

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği her mahallede büyük bir ilgi gören Karabük Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Rafet Vergili 100. Yıl Mahallesinde de binlerce vatandaş tarafından meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılandı.

Gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşma yapan Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal için rektörlükten prim yaptığını söyleyerek; “Sen bu memlekette 3 yıl milletvekilliği yaptın, üniversitemizin önünde en az 10 tane kardeşimiz trafik kazasında vefat etti. Bir üst geçit, bir alt geçit yaptıramadınız mı? Orası Karayollarının yoluydu. Şimdi konuşuyor. 3 yıl sokaklarda gözükmemiş. Kendisini milletvekili değil, rektörüm diye tanıtıyor. Karabük'ün hiç bir yerine bir çivi çaktıramamış. Siyaset zamanı geldiği zaman hepsi propaganda sahnesinde. Birisi 5 yılda bir gelir, diğeri de yapmış olduğu rektörlükten bir pirim yapmış ve siyasete girmiştir. Başarısız bir milletvekilliği dönemi yaşamıştır. Milletvekilliği döneminde yapmış olduğu bir tane icraat vardır. Bütün meclis tutanakları elimizdedir. Kendisinin Milletvekilliğinden sonra 2 maaş alabilmesi ile ilgili meclisten kanun tasarısı geçirmiştir. Bunun dışında Karabük ile ilgili bir tane icraatı yoktur. Mevcut adayın hiç bir programı yoktur. Elinde bir tane projesi var. O da Rafet Vergili projesi. Akşama kadar beni anlatıyor. Şimdi tek proje ben olduğum için Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşlarımın hepsinin oyuna talibim. Yine elinde hiç projesi olmadığı için Cumhuriyet Halk Partili ve İyi Partili arkadaşlarımın da oylarına talibim. Şükürler olsun ben tüm partilerin oyunu almış birisiyim ve tüm partilerin ortak değeriyim. Arkadaşımız Konyalı önce Konya'ya bakacak. Diyor ki "kent meydanına talebelerimiz neden gelmiyor?" diyor. Konya'ya bakalım. Konya'da Erbakan Üniversitesi nerede? Meram Bağları’nın olduğu yerdedir. Peki gençlerin kafeleri nerede? Kafelerin de tamamı Meram Bağlar'ının olduğu yerdedir. Şuanda şu saatte Mevlana Hz'nin olduğu yerde bir Allah'ın kulunu bulamazsınız. Bundan önceki Konya Belediye Başkanının kendisine de söyledim. Dedim ki buradan geçen vatandaş gündüzde geçse, gecede geçse bir Fatiha okuyarak geçer. 3 tane daha güvenlik görevlisi koyamıyor musunuz dedim. Saat 6 olduğu zaman Mevlana Türbesinin kapısına kilit vuruluyor. Konya'nın meydanında da bir Allah'ın kulu bulunmuyor. Şimdi gelmiş bize belediyecilik dersi veriyor. Açılmış bu kadar kafe varken, gençlerin oturabileceği bu kadar yer varken, Karabük'te bu kadar güzel bir mahalle ortaya çıkmışken hocam sen ne yapıyorsun? Meydanın kenarına oturup, havuzlar yapıp, süsler yapıp Karabük'e akıl veriyorsun. Sen Konyalısın, bana akıl verinceye kadar ilk önce Konya'daki Belediye Başkanına akıl ver. Mevlana Türbesine 2 tane güvenlik görevlisi verip, 24 saat açık tutsun. Bırak Karabük'ü biz idare ederiz.” ifadelerini kullandı.