Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında iki camiyi silahlarla basan ve içeride gördüğü herkese ölüm yağdıran terörist Brenton Tarrant'ın 2016 yılında Türkiye’ye geldiği ve birçok ili gezdiği ulusal haber kanallarında ve tartışma programlarında açıklanmaya başladı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye saldırı düzenleyen ve 50 kişiyi katleden Brenton Tarrant'ın Türkiye'de kaldığı tarihlerde gezdiği yerler birbir ortaya çıkmaya devam ederken, Türkiye'deki görüşme trafiği ve ülkede olduğu sürede meydana gelen toplumsal olayların da MİT tarafından detaylı şekilde araştırıldığı haber kaynaklarında belirtiliyor.

İşin ilginç olanı ise katil teröristin Kastamonu ve Safranbolu’ya da gittiği hatta Safranbolu’da konakladığı iddialar arasında. Ancak Safranbolu’da kaldı ise hangi otelde konakladığı, bu süre zarfında sadece turist o k mı bulunduğu yoksa birileri ile görüşme yapıp yapmadığı bilinmiyor. Diğer yandan katil Tarrant’ın ülkeye geliş süresinin 17-24 mart 2016 oluşu, 15 Temmuz 2016 FETÖ’nün darbe girişimi, darbecilerin savcılarından Zekeriya Öz’ün ve bazı FETÖ üst düzeylerinin birkaç defa Safranbolu’ya gelmiş olmasının yanı sıra Katil teröristin de Safranbolu’da kaldığı iddiaları ilginç bir rastlantı mı sorusunu akla getiriyor.