31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Millet İttifakı (CHP-İYİ PARTİ) Belediye Başkan Adayı Elif Köse projelerini değerlendirdi.

Başkan Adayı Elif Köse, Safranbolu’nun en büyük sorunlarından biri olan çarşı bölgesi trafik ve otopark sorunu ile ilgili gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Köse, sorunları çözmeyi görevi olduğunu ifade ederek; “Safranbolu’ya gelen kıymetli misafirlerimizin karşılaştığı il sorunu çözümlemeyi görev biliyoruz. Otopark dinlenme ve bekleme alanı sorununu çözümlemek, müze kentin ilk intibasını renklendirmek, kenti planlı ve düzenli hale getirmeyi planlıyoruz.”dedi.

“Çarşı Bölgesindeki Trafik ve Park Yeri Sorununu Çözümleyeceğiz”

Köse, gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında özellikle vurgu yaptığı sorunlardan biri olan çarşı bölgesi trafik ve park yeri sorunu ile ilgili o k şunları söyledi; “20.000 metrekarelik alan, 35 tur otobüsü ve 750 otomobil ağırlayacak kapasiteye sahip otopark ile Çarşı bölgesindeki trafik ve park yeri sorununu çözümleyeceğiz. Tamamı Belediyemizin kullanımında olan Babasultan Kavşağı ve çevresini göze hitap eder hale getirerek ziyaretçilerimize araçlarının kalkış saatlerini beklerken güvenle vakit geçirebilecekleri, huzurla dinlenebilecekleri nezih bir alanı yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Otoparktan seferlerine başlayan ring otobüsleri, Çarşı bölgesi güzergâhından Kıranköy’e ulaşacak. Böylece misafirlerimizin ulaşım sorunu çözümlenirken aynı zamanda Müze Kentin her köşesini keyifle izlemenin tadına varacaklar.

“Kıranköy Otopark Sorununu Çözeceğiz”

Konuşmasının devamında Sadri Altunç Caddesi’nin en büyük problemlerinden biri olan trafik ve otopark sorunu ile ilgili o k Köse; “ Tuvaletler bölgesi altı, Barış Manço Parkı altı ve Şehit Ertuğrul Mor Caddesi 100’er araç kapasiteli kapalı otopark projesi hayata geçirilecektir.” ifadelerini kullandı.