Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına Cevizkent TOKİ ile devam etti.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere dur durak bilmeden hazırlanan Vergili, gittiği her mahallede coşku ve heyecan ile karşılaşıyor.

Cevizkent TOKİ’de gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşma yapan Vergili, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal’a göndermelerde bulundu.

Uysal için milletvekilliği dönemindeki yapmış olduğu tek icraatın çift maaş almak olduğunu belirten Vergili; “Rektörlük döneminde başarılı olmuş olabilir, belirli bir süre oldu başarılı oldu sonra kendini siyasete hazırladı ve 3 yıl milletvekilliği yaptı. Bu 3 yıllık dönemde milletvekilimizi Karabük'te kimse görmedi. Milletvekilliği döneminde yapmış olduğu tek icraat var oda kendisinin çift maaş alabilmesi ile ilgili kanun tasarısını meclisten geçirdi. Bunun dışında bir icraatı daha var. Üniversiteye bir stadyum yaptı 20 trilyon lira para harcadı. Üstüne ay yıldız taktı, 9 trilyon lira harcadı, toplam 29 trilyon lira yaptı. Üniversitedeki bu stadyum zamanla kaymaya başladı, kullanılamaz hale geliyordu. Üniversite bu stadyumu kurtarmak için tekrardan 21 trilyon lira daha harcadı. Bugüne kadar da orada 20 tane tören yapılmadı. Şimdi bize şehircilik dersi veriyor. O meydana talebeleri nasıl alacakmış onu anlatıyor." ifadelerini kullandı.

 “Evraksız, Vesikasız Hayatta Konuşmadım”

Vergili konuşmasının devamında; “Sonra diğer adayımız her 5 yılda bir Karabük'e gelir ve aday olur. Sanki kendisi hiç belediye başkanlığı yapmamış. Şuandaki problemleri anlatır. Kendi döneminde çözdüğü bir tane problem varsa çıksın onu konuşsun. Ben yaptığı icraatları söyleyeyim. 200 Evler'i beton yığınına döndürdü. Çocuklar için bir metrekare park alanı bulamıyoruz, ağaç dikecek yer bulamıyoruz. Yalnız rant uğruna 200 Evler'i ortaya çıkarttı. Ben 1990 senesinde Ticaret Sanayi Odası Başkanı iken Organize Sanayi için müracaatta bulundum, görevim bittiği zaman bakanlık tarafından tastiklendi. Kendilerine tavsiye ettim. Dedim ki "Hamzalar'dan 3 Evler'e kadar Organize Sanayi ilan edin" Demir Çelik'in arazisinin 15 misli büyüğü bir araziydi. ama sırf siyaset uğruna, birilerine rant sağlayabilmek için dağın tepesine Organize Sanayi kurdu. 2008 senesi geldim Organize Sanayi'de bir sucuk, birde peynir farikası vardı. 17 trilyon liraya kendim elektrik indirme tesisi yaptırdım, devlete hibe ettim. Şuanda yapılan fabrikalarda 2000 kişi ekmek yiyor. Eğer bu sanayi bölgesi büyük bir yer olsaydı ben tahmin ediyorum ki 5,10 bin kişi ekmek yerdi. İnşallah konuşa konuşa Eskipazar'a büyük bir Organize Sanayi kurduracağız. 3'üncü icraatı tam şehrin ortasına Kares gibi bir beton yığını yaptı. 2009 senesinde Belediye Başkanı olmasaydım Kares'in inşaatı hala bitmemiş olurdu. 20 sene bitmemiş. Kendilerine "ya burayı bitireceksiniz ya da belediyeye bırakacaksınız" dedim. Şimdi bunların hepsini unutuyorlar ve kalkmış Karabük'te belediyecilik dersi veriyorlar. Diğer arkadaşları anlattım. Varsa bunun içerisinde bir yalan hemen gelip "sen benim için yalan söylüyorsun" diyebilir. Evraksız, vesikasız hayatta konuşmadım. Bin oy için bir yalanı kimse bana söyletemez” dedi.