Karabük'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen bulunan 14 emniyet mensubundan 4’ü tutuklandı. 
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü TEM şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli  Başpolisler Ergin Çavuş ve Kamil Ergin ile polis memurları Mevlüt Uzun ve Kadir Özkaynak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T tipi Cezaevine gönderilirken, 9 emniyet  memuru adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. M.Ü isimli polis memuruna ise ek gözaltı kararı verildi.

Karabük'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt ile bağlantılı olduğu tespit edilen ve örgütün mütevelli heyeti olan 3 işadamı ile örgütün kapatılan kolej sorumlusu bir kişi tutuklandı.  
  15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı olan ve mütevelli heyette yer aldığı tespit edilen işadamları R.A., A.Y., A.D., K.K., ve M.Ü. isimli şahıslar KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
  Mahkemeye sevk edilen işadamlarından Abdullah Yükselen,Abdullah Danışmaz ve Kaan Kalyoncu ile örgütün kapatılan kolej sorumlusu Rüştü Karagüzel çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.