31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere yoğun bir şekilde hazırlanmaya devam eden Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına Aydınlıkevler Mahallesi ile devam etti.

Aydınlıkevler Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşan Vergili; “Karabük'ün 50 yıllık geleceği ile ilgili 5 tane ciddi program koyduk ortaya. Bunların ilki Kesintisiz Ulaşım Projesi. Soğuksu Mahallemizden başlayacak Safranbolu'ya kadar hiç bir trafik ışığında durmadan ulaşımı sağlayacak. Bu proje 3 tane alt geçit, 3 tane üst geçit ile yapılacak. Şimdi "belediye kaynakları burada neden harcanıyor? Biz bunu devlete yaptıracağız" deniyor. Hemen terminalin oradaki üst geçidi hatırlayın. Buraya yıllarca üst geçit yapılmadı 2009 senesine kadar orada en az 20 ye yakın vatandaşımız hayatını kaybetti. Oraya Karabük'e yakışır bir şekilde bir üst geçit yaptık. 2009 senesinden bu tarafa orada bir tane vatandaşımız vefat etmedi. Ben 2009 senesinde göreve geldiğim zaman vasıta sayısı 26 bindi, bugün 66 bin, 5 sene sonra 80 bin. Demek ki artık Karabük'te buna ihtiyaç var ve bu da Karabük'ün 50 yıllık geleceğidir.” dedi.

“Yepyeni Bir Kent Ortaya Çıkacak”

Vergili konuşmasının devamında; “Karabük'te hastane diye bir şey bırakmadılar. Her seçimde hastaneler yıkılmayacak diye pankartlar astılar. Ama seçim biter bitmez hastaneleri yıktılar. Hastanesini yıktılar. Şuanda bile tomografi ve röntgen sıralarında bekleyen vatandaşlarımız var. Bir Sağlık Tarama Merkezi yapacağız. Buradan karşıya geçtiğiniz zaman 10 dakikalık mesafede. Her türlü tomografi, ve röntgen hizmetleri verecek ve bir kuruş ücret alınmayacak. Yine diğer bir olay gençlerimiz ile ilgili muazzam bir Bilim Merkezi yapılacak. Gençlerin her türlü gözlemleri yapabilecekleri bir merkez olacak. Karadeniz Bölgesine bu merkez örnek olacak. Bununla ilgilide paramız, yerimiz, her şeyimiz hazır. Yine önemli bir hadise Çöp Toplama Merkezi. Karabüklü hala çöpünü dağa taşa atıyor. Bir orman arazisi buldular. Dedim ki "bu orman arazisinde bu olmaz" inat edip yaptılar. Sonra orada heyelan oldu. Devletin 6 trilyon lira parasını heba oldu. Milletvekilleri yer arıyor, arazi arıyor bulamıyor. Geçen sene dedim ki "bu görev benim, bu işi ben halledeceğim" araziyi hazırladım, kamulaştırmalarını yaptım her şey bitti, devletten bir tane kağıt bekliyoruz. O kâğıt geldikten sonra hızlı bir şekilde yapımına başlanacak. Belediyelerin üstünde en ufak bir yük olmadan elektrik üretilecek Karabük Belediyesi de karını alacak. Yine yağmur suları ile ilgili Türkiye'nin bütün şehirlerinde problemler olur. 2 yıl saha çalışması yapıldı, projeleri çizildi. İnşallah 2 yılda bu Yağmur Suyu Drenaj Projemiz ile ilgili alt yapı çalışmalarını bitireceğiz. Tabi onlar bu projeleri yapamaz. Bu projelerde paraların nasıl kaybolduğunu müteahhitlere nasıl peşkeş çekildiğini çok iyi biliyoruz. Devlet Demir Yollarının arazisi 2 yıl içerisinde bize teslim edilecek. Yepyeni bir kent ortaya çıkacak. Aynı şekilde eski haddehaneler şehrin dışına çıkartılacak. Bu projelerin hepsi devam ediyor.” ifadelerini kullandı.