31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala, Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal ile mevcut Belediye Başkanı ve MHP Karabük Belediye Başkan Adayı Rafet Vergili arasındaki söz düellosu sonunda ikinci teklifi getirdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaklaşık bir ay önce yaptığı "Gel Birlikte tüm basının katılacağı ortak canlı yayında konuşalım" teklifinde bulunmuş ancak sonuç alamamıştı. Vergili bu seferde dün akşam katıldığı bir canlı yayın programında bomba teklifini ortaya koydu.

Karabük Belediye Başkanı Vergili, kendisinin Marzinc üzerinden sürekli eleştirilmesi üzerine, canlı yayında, Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Burhanettin Uysal'a şok teklifte bulundu. Vergili Çevre Bakanlığı sizin elinizde. Yarın akşama kadar kapatma kararını getir, bir daha açılmasına müsaade edilmeyeceğine ilişkin taahhütnameyi de imzala ben adaylıktan çekileceğim diyerek seçimlere damga vuracak bir teklifte bulundu.

İşte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin sözleri;

“Şimdi diyor ki halkın sağlığını satan Rafet Vergili. Kapılar arkasında pazarlık yapan Rafet Vergili. Facebookların da ikisi birden yayınlıyor, adayların. Şimdi bir kere ben bakanlığa defalarca dedim ki kardeşim bu fabrikayı gelin kapatın. Bunların hiç birisi benim babamın oğlu değil. Önce Karabük’ü düşünürüm. Şuanda Çevre Bakanlığı’nın bun vermiş olduğu çalışma izin belgesi, ruhsat belgesi verdiği tarihte yazıyor. 11.01.2019 tarihli çalışma izin belgelerini yenilemiş. Biz bu mücadeleyi verirken kendisi milletvekili değil miydin. Biz bu mücadeleyi verirken o zaman kendisinde yürek varsa, birazcık cesaret varsa gelecekti bakanlığa bu fabrikayı kapattıracaktı. Yapabiliyorsa! Çünkü o tarihteki Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Bey. Kayseri’de de aynı fabrikadan var. Bizden çok daha büyük facia içerisinde. Ben Kayseri televizyonlarında da konuştum. Bu fabrikalar çok ciddi denetlenmesi gereken fabrikalar. Avrupa da şehir merkezlerinde bu fabrika. Ama adamlar kurallarına göre çalıştırıyor. Bizimkiler burada ilk baştan beri kurallarına göre çalıştırmadılar. Bende gereğini yaptım. Atığı şehir dışına taşıttırdım. Bun şuanda arıtma yaptırıyoruz.” dedi.

“Benim Üstümden Siyaset Yapmayacak”

Bunu bu şekilde konuşan arkadaşım. Buradan bir çağrıda bulunuyorum. Yürekleri yetiyorsa yarın cuma günü bu fabrikayı gelecek Çevre Bakanlığı’ndan; milletvekilliği yaptı ben hükümete her şeyi yaptırırım diyor. Eğer yüreği yetiyorsa kendisi hükümete her şeyi yaptırabiliyorsa gelecek yarın bu fabrikayı kapattıracak. Benim üstümden siyaset yapmayacak ve bana da bir tane kağıt verecek. Bu kapatıldıktan sonra bir daha açılırsa ben belediye başkanlığından istifa ederim diyecek. Şuraya koyacağız. Ben yarın akşam belediye başkanlığı adaylığımdan çekileceğim. Bu kadar iddialı konuşuyorum.