Türkiye genelinde başlayan FETÖ operasyonlarının iş alemine sıçramasının ardından temizlik çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülüyor. Bakan Tüfenkci Uyardı. TOBB Temizliğe Başladı. Karabük TSO'da durum ne?

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI TÜFENKÇİ

Bakan Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin(TOBB) Müşterek Konsey Toplantısı'na katıldı. Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada FETÖ ile mücadelenin hem kamu hem de özel sektörde devam etmesi gerektiğine işaret ederken, “Bu yapı devlete sızdığı gibi oda ve borsalarımıza da şu ve ya bu nedenle sızmıştı. Bununla ilgili hükümet o k direkt müdahaleden ziyade oda ve borsaların kendi içlerindeki yapıları ayıklamalarını istedik” dedi.

GEVŞEKLİK HİSSEDERSEK…

Bu kapsamda bugüne kadar 16 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanı, 17 meclis başkanı ve 442 meclis üyesinin istifa ederek görevlerinden ayrıldığını belirten Bakan Tüfenkçi, “Bu sayı, toplam oda ve borsalarımızın yaklaşık yüzde 5'ine karşılık gelmektedir. Bundan sonra da bu mücadeleyi sürdürüp, yapıya dahil olanları hızlı bir şekilde ayıklamamız lazım. Bu noktada bir gevşeklik hissedersek, Bakanlığımız direkt o k devreye girip, bu sefer daha farklı sonuç yol açabilir” uyarısında bulundu.

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

TÜrkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde çift ayaklı mücadele başlıyor.TOBB bünyesinde 365 oda ve borsa için tahkikat komisyonları ile çalışanlar ayıklanacak
FETÖ araştırması iş dünyası örgütlerinin çalışanlarına da uzandı. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) çift ayaklı mücadele yürütülecek.
TOBB bünyesindeki 365 oda ve borsa için tahkikat komisyonları ile çalışanlar ayıklanacak.
Seçimle geldiği için görevden alınamayan oda ve borsa başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile meclis başkanlarından görevi bırakmaları istenecek.
FETÖ bağlantısı tespitinde, bakanlık, MİT, MASAK ve emniyetten gelen istihbarata göre hareket edilecek.

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nında bu yönde bir çalışma başlattığı öğrenildi. Ancak çalışmaların sonuçları konusunda bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan çeşitli çevrelerden TOBB'un bu yılın Şubat ayı içerisinde sessiz sedasız bu çalışmayı başlattığı ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'da dahil, bünyesindeki tüm oda bir liste gönderildiği şeklinde bilgiler gelmekle birlikte henüz doğruluğu Karabük Derin Haber merkezi tarafından araştırılıyor...

Diğer yandan aynı şekilde temizlik operasyonları ile ilgili Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmaları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.