Bir süredir Ak Parti Yenice İlçe Teşkilatı ile ilgili Ak Parti camiasında yaşanan sıkıntılar üst üste açıklamalar ile iyice ayyuka çıkarak tartışma da neden olmuştu.

Son o k iki gün önce Ak Parti Genel Merkez'den gelen Karabük İl Koordinatörünün yapılan toplantı sonrası Yenice ilçe teşkilatından istifasını isteyince kılıçlar çekilmişti.

Ak Parti Yenice ilçe teşkilatı, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nında bulunduğu geniş katılımlı toplantıda ciddi kararlar alınmıştı. Yenice ilçe teşkilatı kesinlikle istifa etmeyeceğini, istenirse genel merkezin görevden alabileceğini ancak böyle bir görevden almayı Yenice Ak Parti tabanına ve Yenice halkına bunu izah etmesi gerektiğini ısrarla vurgulamıştı. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'da, Yenice ilçe teşkilatının alacağı her karara uyacağını beyan ederek, istifa edebileceği sinyallerini de vermişti. Toplantıda pazar günü geniş katılımlı  kahvaltılı toplantıda bir araya gelinmesi, Karabük'teki Yeniceliler sosyal yardımlaşma dayanışma derneğinin yeniden aktif edilerek çok etkin şekilde çalışmasının sağlanması fikri kabul görmüştü.

Dün Ak Parti il yönetimi ile Yenice ilçe teşkilatı ve Belediye Başkanı Çaylı bir araya geldi. Toplantı sonrasında Ak Parti Yenice ilçe teşkilatı komple istifasını verdi. Belediye Başkanı Zeki Çaylı ise sessiz ka k, istifa etmeyeceği şeklinde toplantıda fikrini beyan ettiği öğrenildi. 

Öte yandan toplantılar sonrasında pazar günü yapılacak olan kahvaltılı toplantıya katılması olası kişilere bilgi verilerek kahvaltının iptal edildiğinin bildirildiği söyleniyor.

Bu gelişmeler ışığında Yenicelilerin kenetlenerek, daha etkin birlik ve beraberliğini tekrar ortaya koymaya yönelik çalışmalarda, başlangıcı olan kahvaltının iptali ile birlikte başka bahara kaldı şekilnde yorumlandı.