Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı için yapılan yeni binanın açılış töreninde yaptığı konuşmada FETÖ ile ilgili sözleri “Karabük’teki durum ne?” sorusunu akla getirdi.

Hain darbe girişimi sonrası tüm Ülkede olduğu gibi Karabük’te de FETÖ PDY ye yönelik operasyonlar yapılmıştı. Özellikle 2017 ve 2018 yıllarındaki hücre yapılanmaları, gaybubet evleri, ankesörlü telefon operasyonları dikkatleri çekmiş operasyonların kamu harici diğer alan sıçraması kuvvetle beklenmişti.

Bir süredir FETÖ operasyonları ile ilgili Karabük’te yaşanan sessizlik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Açık konuşmak gerekirse, FETÖ ihanet çetesi mensuplarını kurumlarımızdan hala tam o k temizleyemediğimizi düşünüyorum." Sözleri ile akla Acaba Karabük başta kamu kurumları olmak üzere tüm alanlarda FETÖ’den temizlendi mi? Sorusunu akla getirdi.

Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazılarının zaman zaman gelip ağladıklarını ifade ederek; "Kusura bakmayın, bu iş için hukuk içerisinde yargımız gereğini yapıyor ama şunu bir ilke o k söylüyorum; acırsak, acınacak hale geliriz. Yurt dışına kaçan ağababaların tersine buradakiler, bukalemun gibi her ortama ayak uydurarak, ayakta durmaya çalışıyor.” Sözleri dikkatleri çekerken Karabük’te bu sözlere muhatap kişiler var mı? Diye düşündürme başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan FETÖ'cülerin kendilerini gizleme becerileri, inkar stratejileri ve hücre sistemi faaliyet yöntemleri sebebiyle tespit edilmelerinin güç olduğunun altını çizerek, " tek bir haini de cezasız bırakmama azmiyle mücadeleyi sürdürüyoruz. Aksi takdirde bu 251 şehidimize bunun hesabını nasıl veririz, 2 bin 193 gazimize bunun hesabını nasıl veririz. Onun için de gereğini yapmak durumundayız. Ülkemize yapılan bu ihanetin peşini asla bırakmayacağız. Devletimizi ve milletimizi bu melanetten tamamen kurtarana kadar bize durmak, dinlenmek haramdır.” Diyerek tüm ülkemize olduğu gibi Karabük’e de gerekli mesaj ve uyarıları yaptı.