Geçtiğimiz yıllarda ülkemizin başına bela olan Kene yapışması ve bulaştırdığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı bir süredir fazla görünmüyordu. Daha çok havaların ısınması ile gündeme gelen Kene yapışması bu yıl daha havalar ısınmadan çok erken geldi.

Kentimizde  hayvan besiciliği yapan bir vatandaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 7 aylık bebeğinin ise kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Karabük’ün Zobran köyünde üç çocuk babası Yücel Kader (37), grip şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Hastanede muayene olan Yücel Kader, tedavisinin ardından evine gitti. Ancak bir süre sonra yine rahatsızlanarak ikinci kez hastaneye gitti. Doktora 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söyleyen Kader, kendisinde de keneden bulaşan KKKA olabileceği şüphesiyle bebeği ile birlikte tedavi altına alındı. Baba ve bebeğinden alınan numuneler Ankara’ya gönderildi. Alınan numuneler pozitif çıkarken, baba Yücel Kader yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi hastane morgundan alınan Yücel Kader için köyünde cenaze töreni düzenlendi. Tabutun üzerine ve mezarlığa kireç döküldükten sonra cenazesi iş makinesi yardımıyla defnedildi. 7 aylık bebek ise Ankara'daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, vefat eden Yücel Kader'in hastaneye ilk başvurduğunda kene ısırmasından bahsetmediğini, iki gün sonra tekrar geldiğinde 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söylediğini ve baba ile bebeğinin KKKA şüphesiyle tedavi altına alındığını söyledi. Sarı, baba nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğunu ancak ileri seviye tedavi için Ankara’ya sevk edildiğini aktardı.