İstanbul’da yaşayan Safranbolulu vatandaşlar, Yenice Şeker Kanyonu'nda  HES yapılmaması için  Change.org'da bir imza kampanyası başlatarak Yenice’ye destek oldu.

20 yıldır İstanbul'da yaşayan ve inşaat sektöründe çalışan ve 10 yıla yakın ulusal basında spor yazarlığı yapan, bir süre de Karabükspor'da yöneticilik görevinde bulunan Tansu Gürsel, Yenice Şeker Kanyonu’nda HES yapılmaması için imza kampanyası başlattı.

Tansu Gürel, açtığı imza kampanyası ile ilgili o k şunları ifadeleri kullandı; "Kendimi bildim bileli doğaya ve hayvan karşı duyarlılığım var. HES'lerin neden olduğu doğa yıkımlarını takip ediyorum. Yenice'nin orman varlıkları bakımından ne kadar zengin olduğu bilinen bir durum. Bu doğa katliamlarından birinin de Yenice'de olmasını istemiyorum. Maalesef kamuoyu oluşturma konusunda bölgemizde bir eksiklik var ve herkesin yapabildiği kadar elini taşın altına koyması gerektiği düşüncesinde olduğum için etkili böyle bir kampanya başlatma gereği hissettim. Faydalı olmasını dilerim."

Change.org'da açılan kampanyada ise şu görüşlere yer verildi; “Türkiye'nin en büyük blok ormanlarına sahip Karabük Yenice'de yer alan Şeker Kanyonu'na 2013 yılından bu yana yapılmak istenen HES projesi, bugün İl Genel Meclisi kararıyla kabul edildi. Ülkenin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan, bünyesinde çeşit çeşit ağaç ve hayvan türleri barındıran kanyonun doğa katili HES projeleriyle kuruyup gitmesine göz yumma! 1999 yılında Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Avrupa’nın biyolojik çeşitlilik açısından en değerli ve acil korunması gereken 100 orman alanı arasına alınan Yenice Ormanları'nı korumak hepimiz için bir görev, gelecek için mecburiyetimizdir.

Şeker Kanyonu İçin Sen de Bir İmza Ver!

Şuana kadar başlatılan imza kampanyasına 57 bin 415 katılım sağlandı. Kampanyada 75 bin imzaya ulaşılması hedefleniyor.

Yeni Platformu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Karabük ve Yenice turizminin can damarı olan Şeker için böyle bir kampanya başlatan hemşehrimize teşekkür ediyor, Yenice ve Yenice dışındaki tüm hemşehrilerimizin de bu konuda mücadele veren YENİCE PLATFORMU'na maddi-manevi destek vermelerini diliyoruz.” denildi.