Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Erkan Doğan ile iki Müdür Yardımcısının istifa ettiği öne sürülüyor.

Uzunca bir süredir Karabük Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ciddi ve köklü bir üst yönetici değişikliği olacağı konuşulmaktaydı.

Edinilen bilgilere göre yıllık izninden bugün dönen ve uzunca bir süredir vekâleten başhekimlik görevini sürdüren Dr. Erkan Doğan’ın bugün izin dönüşü ile birlikte görevinden istifa ettiği öğrenildi.  Doğan ile birlikte iki hastane müdür yardımcısının da istifa ettiği iddia ediliyor.

Doğan’ın istifasını Sağlık Bakanlığı’nın onaylaması gerekti belirtilirken bu istifaların arkasının gelip gelmeyeceği bilinmezken, üst yöneticilerin görevden alınacakları ve kadronun tamamen yenileneceği şeklindeki bir süredir devam eden söylentilerin kuvvetlendiği şeklinde yorumlanmaya başlandı.

Öte yandan Üniversiteye bağlı eğitim araştırma hastanesi olması nedeniyle asaleten atanan başhekimin üniversite de öğretim üyesi Doç. ya da Prof olması gerektiği bilgisi ortaya konurken kimin başhekim o k atanacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.