Ak Parti teşkilat çalışma prensipleri gereğince 81 ildeki kadın ve gençlik kollarına siyasi çalışmalarda kullanılmak üzere araç tahsis ediyor. Tahsis edilen bu araçlar illerde ki kadın ve gençlik kolları tarafından da parti çalışmalarında kullanılıyor.

Ak Parti Karabük Kadın Kollarına tahsisli aracı bir süredir sık sık müftülük parkında görenler burada ne işi var diye sormaya başladı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin bitişinin ardından siyasi partiler sonuçları kendi aralarında değerlendirmeye devam ederken, iç sorgulama en fazla Ak Parti’de olmaya başladı.

Son günlerde Ak Parti Kadın Kollarına tahsisli olan aracı sık sık Karabük Müftülüğü parkında gören Ak Partililer plakayı tanıyınca; “Bu araç parti için tahsisli. Müftülüğün önündeki otoparkta ne işi var? Neden sık sık buraya park ediliyor?” şeklinde sorgulamaya başladı.

Bir kaç gün önce Safranbolu Müftülüğünde çalışan bir personel yakınının Karabük Kartaltepe mahallesindeki cenaze töreninde aynı araç görülünce sorunun cevabı ortaya çıktı. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu’nun eşinin Karabük Müftülüğünde görev yaptığı ve Safranbolu’daki cenaze törenine Ak Parti siyasi çalışmalarına tahsisli bu araçla geldiği fark edildi.

Diğer yandan geçmiş dönemlerde de söz konusu tahsisli aracın kadın kolları çalışmalarında yeteri kadar kullanılamadığı şeklinde il başkanlığına zaman zaman şikâyetler gittiği de belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek kamuda gerekse diğer işlerde tahsisli araçların dikkatli kullanılması konusunda son derece hassas olduğu biliniyor. Bu hassasiyete rağmen, Karabük yerelinde bu aracın özel işlerde kullanılmasının genel başkanın prensipleriyle ne kadar uyuştuğu sorgulanıyor.

Bilindiği gibi siyasi partilerin gelir kaynakları, bağışlar ve vatandaşların vergilerinden oluşan devlet bütçesinden tahsis edilmektedir.

Ak Parti İl Başkanı’nın parti tabanından gelen bu tepki karşısında, parti işi ile özel hayat işini karıştırması noktasında ne yapacağı merak ediliyor.