Safranbolu’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Federasyon Üyeleri, burası bambaşka, muhteşem bir kent. Günümüz ile geçmişimiz birleşiyor.  Nasıl korunması gerekiyorsa o şekilde korunmuş. Böyle bir kenti korumayı başaran ve günümüze kadar ayakta durmasını sağlayan Başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde görüşlerini aktardılar.

Misafirler ile Hıdırlık Seyir Tepesinde buluşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise böylesi ziyaretlerin kendilerini mutlu ettiğini kaydederken,  “ Safranbolu Osmanlının tüm izlerini taşıyan, Tarihi çarşıya girdiğinizde dinlendiren, sizi o günlere götüren muhteşem bir kent. Bizlere de yani idarecilere de bu şehri olduğu gibi korumak, restorasyon gibi çalışmalarla ayakta tutmaktır. Bunu başardığımıza da inanmaktayım. Ben değerli Federasyon Üyelerimize Safranbolu’ya yeniden hoş geldiniz diyor, iltifatlarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunmak için bir televizyon kanalının konuğu o k Safranbolu’da bulunan Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’da konuklarla uzun süre sohbet etti.

Başkan Aksoy ve Uysal, Ulus rası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ( UDEF ) üyelerine Safranbolu’yu anlatan çeşitli hediyeler takdim etti.