KARABÜK DERİN HABER FARKI

Karabük Derin Haber o k aynı gün yaptığımız haberde; " 

Toplam öğrenci sayısı 80 bin civarında olan ve aktif öğrenci sayısı 57 bin civarında olduğu belirtilen Karabük Üniversitesi'nde Yurt sorununun çözümü noktasında çalışmalar devam ediyor.

KYK tarafından "Yap, İşleteyim, Devredeyim" tarzı bir proje ile Bostanbükü mevkiinde yapılan ve 3 bin kişilik olduğu söylenen öğrenci yurdunun mevcut hali insanı düşündürüyor. Öğrenci velilerinin ve çevrede yaşayan vatandaşların Karabük Derin Haber merkezine yurt ile ilgili uyarıları üzerine gittiğimiz Yurt'un yerleşkesinde gördüğümüz manzara hayrete çevirdi.19 Eylül'de yani yaklaşık 2 hafta sonra KBÜ'nün akademik öğretim dönemine başlayacağı düşünüldüğünde öğrencilerin karşılaşacakları sorunlar insana öğrencilerin değeri bu kadar mı dedirtiyor." demiştik.

Bugün öğleden sonra İl Özel İdare Genel Sekreteri ve bazı yöneticiler ile birlikte söz konusu yurt ve yolu üzerinde Karabük Valisi Mehmet Aktaş incelemelerde bulundu.

İl Özel İdare Müdürü Mehmet Uzun Karabük Derin Haber'e yaptığı açıklamada; "Yol çalışmalarına başladık. Şu anda malzemeleri atılıyor. Üniversite girişinden yurda kadar olan yaklaşık 1 km lik yol bayrama kadar asfaltlanmış halde tamamlanacak. Hızlı bir şekilde çalışacağız. Yurt ile cami arasında biraz kod farkı var. İş Makinalarımız şu an çalışıyor. Orada da gerekli tesfiye işlemlerini bitirip yine bayrama kadar asfaltlamayı tamamlayacağız" dedi.

İŞTE BUGÜN KONU İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN