Bir süredir devam eden tartışmaların ardından birkaç gün önce Ak Parti Yenice İlçe Başkanı ve yönetim kurulu istifa etmişti.

İstifanın ardından bugün Ak Parti İl Başkanlığı’nda, yeni ilçe başkanının tespit edilmesi için toplantı yapıldı.

Ak Parti 22 ve 23. Dönem Sakarya milletvekili Recep Yıldırım Başkanlığında yapılan toplantıya, il teşkilatından, kadın ve gençlik kollarından, il genel meclisinden mahalle temsilcilerinden, belde ve belediye başkanlarından oluşan bir gurup, ilçe başkanlığı için adayı belirlemek üzere bir araya geldi.

Toplantıya, daha önceki haberlerimizde duyurduğumuz  Ali Karakaş, Serkan Koca, Yılmaz Kırık, Mehmet Ören, Aykut Yirmibeş, Ufuk Bağbaş tan oluşan 6 adayın yanı sıra il genel meclisi üyesi Ergün Özgün’de 7. Aday o k oluşturulan kurulda mülakata alındılar.

Yapılan mülakatlar sonrasında oylama yapıldı ve Adaylardan Ali Karakaş, Yılmaz Kırık ve Ergün Özgün’ün isimleri en çok oyu a k, nihai karar için Ankara’ya gönderildi. Oylamada Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve İl Başkanı Timurçin Saylar’ın oy kullanmadığı öğrenildi.

Bundan sonraki süreçte belirlenen adayların isimleri Ak Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’na gidecek. Belirlenen Aday   yarın Ak Parti Genel Merkezinde olmaları için gerekli bilgi verildi. Yarın Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısının başkanlığında, Karabük milletvekillerimiz, İl başkanı Timurçin Saylar, Bölge koordinatörü ve il koordinatörü bir araya gelerek Yenice ilçe başkanı konusunda son sözü söyleyecekler.

Bugünkü aday belirleme çalışmalarına başkanlık eden Ak Parti 22 ve 23. Dönem Sakarya milletvekili Recep Yıldırım, haber merkezimize yaptığı özel açıklamada; “ 40 seneyi aşkın bir siyasetçi tecrübesi ile, gayet objektif ve şeffaf o k bir aday belirleme toplantısı yaptık. Herkes gönlünden geçen aday oy verdi. Sayın Karabük Milletvekilimiz Burhanettin Uysal ve İl Başkanımız Timurçin Saylar adaletli ve herkesin kabul edeceği bir adayın belirlenmesi için oy kullanmadılar.  Gerçekten Ak Partimize yakışır şeffaflıkta bir aday belirleme oldu. 3 Adayın ismini Ankara’ya gönderdik. Prosedür bellidir. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız da aynı objektiflikle hangi adayımızın Yenice ilçe başkanımız olacağına karar verecektir” diyerek yarın büyük ihtimalle netleşeceğini söyledi.