Dünya genelindeki yetkili sınav merkezlerinden birini bünyesinde barından Karabük Üniversitesi (KBÜ), 3 Eylül Cumartesi günü tamamı il dışından gelen aday TOEFL iBT (İnternet Tabanlı Test) sınavı uyguladı.

Yabancı Diller Yüksekokulu binasında yapılan sınav ile Karabük Üniversitesi, TOEFL iBT’nin sınav merkezi konumuna geldi. İngilizceyi üniversite seviyesinde kullanma ve anlama yeteneğininim ölçüldüğü sınava bugüne kadar dünya genelinde 30 milyondan fazla kişi katıldı.

130'dan fazla ülkede 9 bin'i aşkın üniversite, ajans ve diğer kurumlar TOEFL puanlarını kabul etmekte. Ülkemizde ise TOEFL sınavları sadece birkaç devlet üniversitesi ve az sayıda özel kurum tarafından uygulanmakta olup devlet üniversitelerindeki test merkezlerince uygulanan sınavlar çoğu kurum tarafından geçerli kabul ediliyor.

TOEFL iBT sınavına bir yükseköğrenim kurumunda eğitim almak isteyen öğrenciler, İngilizce dili öğrenim programına kabul edilenler, burs ve sertifika adayları, ilerlemelerini izlemek isteyen İngilizce dili öğrencileri, vize başvurusu yapan öğrenciler ve işçiler girebilmekte.