BÖLGENİN EN BÜYÜK ÖĞRENCİ YURDU

 Karabük Bostanbükü mevkiindeki öğrenci yurdu eğitim öğretim sezonuna yetiştirilecek.

"Yap, KYK'ya işletsin, İade etsin" prensibi ile yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan Karabük Bostanbükü mevkiindeki öğrenci yurdunun bina kısmı tamamlanarak KYK'ya kesin teslimi yapıldı. 

Proje o k bölgenin iftahar edeceği bir yurt olacak.

17 dönümlük arazi üzerinde bulunmaktadır. Toplam inşaat alanı 60000 m2 olup bunun 56000 m2si Kyk hizmetine verilmiştir.
Kalan 4000 m2 si ise ticarethane o k yapılmıştır. Toplamda 13 adet ticari dükkan vardır. Yurt kısmı kendi içinde 8 bloğa ayrılmaktadır. Toplamda 760 öğrenci odası olup toplamda 3007 kişilik kapasiteye sahiptir. Binada toplam 8 kat bulunmaktadır. En alt katta sığınak bulunmaktadır. Üst katında yemekhane çamaşırhaneler mutfak depolar teknik alanlar(kazan dairesi elektrik odası vb) konferans salonu bulunmaktadır. Üst katlar ise tamamen öğrenci odalarından oluşmaktadır. Her katta öğrencilerin kendi odalarından hariç etüd odaları bulunmaktadır. Yine her katta mescidlerde öğrencilerin hizmetine sunulmuştur. Yurt kısmı için 5000 m2 lik bir peyzaj alanı bulunmaktadır. 1 adet basketbol 1 adet voleybol sahası bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet eğlence ve aktivite salonu mevcut.

"BİZ SÖZLEŞMENİN BİZE DÜŞEN KISMINI YAPTIK, EKSİKLİKLERİ DEVLETİMİZ İLE BİRLİKTE AÇILIŞA KADAR TAMAMLAYACAĞIZ"

Öğrenci Yurdunun yüklenici firması Özmetal'in sahiplerinden İbrahim Öztürk yapımı tamamlanan 3.000 Kişilik öğrenci yurdunun kapılarını ilk defa Karabük Derin Haber ve Karabük Farklı Gazete'ye açtı. Sorumlu mühendisleri ile birlikte odalardan, çamaşırhanesine kadar yurdun her tarafını gezdirerek detaylı bilgiler veren Öztürk; "Bölgenin en görkemli ve en büyük öğrenci yurdunu yaptık. Bakın Karabük ve çevresine böyle büyük ve güzel başka bir yurt var mı? KYK ile yaptığımız sözleşmenin ardından bir yıl gibi kısa bir sürede sözleşmenin bize düşen kısmını tamamladık. Özel sektörün özelliği de bu zaten. Mesela bu öğrenci yurdunu devlet kendisi yapmaya kalksaydı acaba kaç yılda tamamlanırdı? Çok hızlı çalıştık. Doğal gazına kadar bağlattık. Karabük Üniversitesi'nin öğrencilerinin kalacak yer sorununu iyi bildiğimizden bu yıl başlayacak öğretim sezonuna yetiştirmek için ekstra efor sarfettik. İnşaallah projedeki çevre düzenlemeleri'de bittikten sonra ışıl ışıl bir öğrenci yurdu olacak, Kalan eksiklikleri de devletimiz ile birlikte tamamlamaya gayret göstereceğiz" dedi.