Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ında katıldığı Valileri toplantısında yaptığı konuşmada bazı vurguları çok dikkat çekti.

Ulusal basında da yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında, FETÖ PDY soruşturması ile ilgili söylediği sözler Valilere uyarı niteliğindeydi. Erdoğan Valileri uyararak; "Ne tek bir devlet unsurunun devlet içinde kalmasına ne de tek bir masuma zarar verilmeyecek şekilde çalışmalarınızı yapmak durumundasınız. Devletin devlet gibi davranmadığı yerde meydan terör örgütü mensuplarına kalır.

Efendim şu bakanlar, şu milletvekileri şöyle diyor diye yaklaşmayın. Bu tür sıkıştırmalar varsa İçişleri Bakanımız burada, Başbakanımız aynı, görüşün. Benim 24 saat telefonlarım açıktır veya atlar buraya gelirsiniz. Valinin görevi de 9-18 değil 24 saaatir ve telefonu hep açık olmalıdır."

Cumhurbaşkanımızın iç işleri bakanı Süleyman Soylu'yu işaret edercesine, "İç işleri bakanımız burada" sözleri kısa bir süre önce Efkan Ala'nın istifasının ardında ne var sorusuna ışık tutar gibi algılandı. 

KARABÜK'TE DURUM?

Öte yandan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sürdürülen FETÖ soruşturmaları ile ilgili yaptığı "Efendim şu bakanlar, şu milletvekileri şöyle diyor diye yaklaşmayın. Bu tür sıkıştırmalar varsa..." şeklindeki açıklaması yine akla Karabük bazında Vali Mehmet Aktaş'a herhangi bir yerden sıkıştırma yada baskı geldi mi yada geliyor mu? böyle bir baskı yüzünden bekletilen soruşturma var mı? sorularını da akla getirdi.