Başlangıçta kız öğrenci yurdu o k planlandığı iddia edilen ancak daha sonra erkek öğrenci yurduna karar verilen Karabük Bostanbükü mevkiindeki öğrenci yurdu tamamlanmayı bekliyor.

"Yap, KYK'ya işletsin, İade etsin" prensibi ile yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan Karabük Bostanbükü mevkiindeki öğrenci yurdunun bina kısmı tamamlanarak KYK'ya kesin tesliminin yapıldığı öğrenildi.

Kurban bayramı tatilinden sonra yani 10 gün sonra Karabük Üniversitesi öğretime açılacak. Bayram tatili de göz önüne alındığında kalan kısa sürede eksikliklerin giderilip giderilemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

KYK UYKU MODUNDA MI?

Öte yandan özel sektöre ait bina kısımlarının tamamlanması ile birlikte sözleşme gereği iç tefrişatlarının, çamaşır makinası, masa, sandayle, mutfak gibi diğer iç donanımlarının sözleşme gereği KYK tarafından tamamlanacağı öğrenildi. Ancak binanın ortasına istiflenen yatak ve bazalardan başka hiçbir iç tefrişatın tamamlanmadığı gözlendi. KYK Karabük Yetkilileri daha önce konu ile ilgili yaptığımız habere rağmen hala daha suskunluğunu korurken bu eksikliklerin ne zaman giderileceğini, burada yaşayacak olan öğrenciler adına bir kez daha soruyoruz.

İL ÖZEL İDARE NE YAPIYOR?

Bina tamamlanmasına rağmen, binanın dışına çıkıldığında görünen manzara bizleri şaşkına çevirdi. Hiçbir çevre düzenlemesi yapılmamış. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberden hemen sonra Karabük Valisi Mehmet Aktaş özel idare yetkilileri ile birlikte öğrenci yurdunu ve haberimizde bahsettiğimiz problemleri yerinde görmüş ve bayrama kadar tamamlanmasını istediği öğrenilmişti. Ancak şu ana kadar çevre düzenlemesi konusunda doğru dürüst hiçbir çalışma yapılmadığı ifade ediliyor. Öğrenci yurdu ile üniversite arasındaki yaklaşık 1 km lik yolun asfaltlanması için daha önce haberlerimize konu olduğu şekli ile çalışma başladı. İl Özel idare Genel Sekreteri Mehmet Uzun "bayram tatiline rağmen, bayram sonuna kadar yol çalışmasının bitirilecek" dedi.

YOL AYDINLATMASI NE OLACAK?

Öğrenci yurdu ile Karabük Üniversitesi arasındaki yapılmaya çalışılan yolun mutlaka ciddi şekilde aydınlatılması lazım. Özellikle ikinci öğretimdeki öğrencilerin gece saatlerinde dersten çıktıktan sonra hiçbir aydınlatması olmayan yolda nasıl yürüyecekleri ve güvenlik konusu büyük bir sorun oluşturuyor.

DSİ VAR MI?

Proje o k gerçekten mükemmel planlanan bu  öğrenci yurdunun projede görüldüğü şeklini alabilmesi için DSİ'nin dere ıslahı başta olmak üzere çok hızlı ve ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. İnşaat firması tarafından bir yıl gibi bir sürede tamamlanan yurt projesinde DSİ'nun şu ana kadar bir kazma vurup vurmadığı, en ufak bir çalışma yapıp yapmadığı merak konusu. Öğrenci Yurdunu gezimiz sırasında biz hiçbir çalışma göremedik. Hemen yanıbaşındaki araç çayından gelen kokular, atılmış inşaat molozları ve pislikler, "bu yurdun tamamlanacağı ve en kısa zamanda hizmete açılacağı belli idi. Karabük'te bir DSİ var mı? Neden eş zamanlı bu çalışma yapılmadı?" şeklinde sorular insanın aklına geliveriryor.

YOL ÇALIŞMASI İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YOLSUZ YURT BAŞLIĞI İLE İLK YAPTIĞIMIZ HABERİ VE SORDUĞUMUZ SORULARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ