Son dönemlerde Ak Parti Yenice teşkilatlarındaki çalkantıların ardından geçtiğimiz günlerde kan değişimine gidilmişti.

Ak Parti Yenice İlçe Başkan ve üyelerinin istifasının ardından birkaç gün önce Yılmaz Kırık Ak Parti Genel Merkezi'nce Yenice'nin yeni ilçe başkanı o k atanmıştı.

Kurban Bayramının 2. günü Ak Parti tarafından düzenlenen bayramlaşma programı bir anda 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydan toplanmalarının finali o k, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yenikapı'da düzenlenen mitingin ruhu bayramlaşmada Yenice'ye yansıdı.

Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İl Başkanı Timurçin Saylar, 23. Dönem Milletvekili Cumhur Ünal, bazı il genel meclis üyeleri, Ak Parti İl Yönetimizin bazı üyeleri ile birlikte kalabalık bir heyet ile Bayramlaşmak için gidilen Yenice'de kalabalık bir vatandaş topluluğunca karşılandı. Şehrin merkezinde bayramlaşmak için sıraya giren vatandaşlar 1. km den fazla kuyruk oluşturdu. İlginin fazlalığı nedeniyle planlanan diğer bayramlaşma programında zaruri gecikmeler oldu. 

Bayramlaşma programı çerçevesinde toplanan kalabalığa yönetilk konuşmaların açılışını yapan çiçeği burnunda ilçe başkanı Yılmaz Kırık gerek konuşması gerekse hazırladığı proğramla tam not aldı. Kırık konuşmasında özetle Yenikapı ruhundan ve artık birlik ve beraberlik konusundaki ülkemizin zorunluluğundan bahsetti. İlçe Başkanı Yılmaz Kırık konuşması sırasında programa davet ettiği diğer partilerin ilçe başkanlarını da yanına çağırarak kısa kısa konuşma sözü verdi. Kürsüye, MHP ilçe başkanı, SP ilçe başkanı ve DP ilçe başkanınında geldiği görülürken CHP ilçe başkanının programı katılacağı ancak kendi parti programı nedeniyle zaruri o k bulunamadığı açıklandı.

Düzenlenen bayramlaşma programında konuşması o k katılan Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İl Başkanı Timurçin Saylar ve diğer konuşmacılar parti siyasetinden öte birleştirici, bütünleştirici ve ülkemizin içinde bulunduğu durumu açıklayan açıklamalar yaptılar.