MHP Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında ülkücü camia hem bayramlaştı hemde hasret giderdi. Şehir dışında yaşayan ancak bayram tatili nedeniyle kentimize gelen ülkücü camianın insanları Karabüklüler ile birlikte hem hasret giderdi hem bayramlaştı.

Oldukça kalabalık bir katılımın olduğu bayramlaşmaya Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bazı belediye başkan yardımcıları, Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, ticaret ve bürokrat kesiminden katılımcılar oldu.

Bayramlaşma programında Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar sade bir konuşma ile hem bayramı kutladı hem gündemi değerlendirdi.

"FETÖ KONUSUNDA ÇOK ÖNCEDEN UYARMIŞTIK"

Dr Adem Kar yaptığı konuşmada; "15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hepimiz ciddi dersler alacak tecrübeler yaşadık. Sıkıntılı ve cumhuriyet tarihi açısından önemli günler yaşıyoruz. Ülkemiz adeda ikinci kurtuluş savaşını yaşıyor. Ciddi dış tehditler ile karşı karşıyayız. Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışan oyunları ülkücü kadrolar o k görüyor, her noktası ile değerlendiriyoruz. MHP camiası o k vatan savunması noktasında dün olduğu gibi, bugünde son derece hassasız ve gereğini yapıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli FETÖ konusunda aylardır hatta bir kaç yıl öncesinden sürekli uyarılar yapıyordu. O zaman dikkate almayan bazı çevreler, aklından zoru var benzetmesi yapıyorlardı. Genel Başkanı ile birlikte MHP camiasının öngörülerinin ne kadar hassas olduğunu sanırım şimdi daha iyi anlamışlardır. 

"MAĞDURLARIN UMUT KAPISI OLDUK"

MHP Karabük İl Başkanı Dr Adem Kar, darbe girişimi sonrasında bugüne kadar yaklaşık 2 yüzbin insanın ya gözaltına alındığını, ya tutuklandığını, yada devletten ihraç edildiğini belirterek; "Başlatılan FETÖ operasyonları bazı mağduriyetleride beraberinde getirdi. Partimiz mağdurların umut kapısı oldu. Hem Karabükümüzde hem de ülkemizin her yerinde mağdur olduğuna inanan ancak çare bulamayan insanlar partimize geliyor. Dertlerini ve gerekçelerini anlatıyor. Haksızlığa uğradıklarını anlatıyor. İnanın o kadar çok dosya birikti ki. Biz bunları hem hukuki manada, hem de devlet tecrübesi manasında ehil kadrolarımızla ince eleyip sık dokuyarak değerlendiriyoruz. Hem de en ince ayrıntısına kadar, en hassa şekilde. Mağdur olabileceğini düşündüğümüz talepleri genel merkezimize gönderiyoruz. Orada da titiz bir çalışma yapılıyor ve gerek hükümet nezdinde gerek se hukuki manada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

"İKTİDAR YANAŞMASI DEĞİLİZ"

MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar, vatan savunması konusunda zaman zaman iktidar partisine verdikleri desteğin bazı kesimler tarafından "İktidar yanaşması" o k değerlendirilmeye çalışıldığını ve böyle bir yakıştırmanın MHP'ye yapılmaya çalışıldığını da belirterek; "Bize kimse iktidar yanaşması diyemez. Konu vatan olunca doğru adım atan herkesin yanında oluruz. Ortak payda da buluşuruz. Yeri geldiğinde de yanlış gördüklerimizi hiç çekinmeden halk ile paylaşırız. Kamuoyu huzurunda açıklamalarımızı yaparız" diyerek kimsenin MHP ye iftira atmaması gerektiğinin altını çizdi.

İl Başkanı Kar'ın konuşmasının ardından toplanan MHP camiasının insanları ile toplu bayramlaşmaya geçildi.