Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından bayramın ikinci günü düzenlenen bayramlaşma programına kalabalık bir katılım oldu. 

Bayramlaşma töreninde Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ülke gündemini değerlendiren coşkulu bir konuşma yaptı. Başkan Saylar yaptığı konuşmada 15 Temmuz sürecini değerlendirirken sonuçlarına yönelikte açıklamalarda bulundu. 

Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar konuşmasında; "15 Temmuz darbe girişiminde hep birlikte gördük ki üst akılın yönlendirdiği ülkemizdeki vatan haini FETÖ yandaşları, ülkemize, vatanımıza, birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir. Gözleri o kadar kararmış ki, kendi halkının üzerine tanklarla yürüyecek kadar, uçak ve helikopterlerden bombalar yağdıracak kadar, devletten gasp ettikleri silahlar ile masum vatandaş mermi yağdıracak kadar ileri gitmişlerdir. Dün kurtuluş savaşımızda, Çanakkale'de ülkemizi parçalayıp bölmek isteyenler bugün de aynı tezgahı başka versiyonlar ile yeniden sahneye koymaya çalışıyorlar. Ülkemizin Cumhurbaşkanını bile açık eşkare öldürmenin planlarını yapıyorlar. 240 civarında şehit verdik. Allah rahmet etsin. onların şehitlik mertebesi ile zaten mekanlarının cennet olacağına inanıyoruz. Hepimiz şehit olmaya, ölmeye hazırız. Bu vatan için ölürüz, ama ne vatanımızın bölünmesine, ne bayrağımızın gönderden inmesine, ne milletimizin bütünlüğünden ne de devletimizden ödün vermeyiz." diyerek geniş bir değerlendirme de bulundu.

"SİYASİ DÜŞMANIMIZ YOK, RAKİBİMİZ VAR ANCAK HDP DÜŞMANIMIZ" 

Siyaseti millet için yapıyoruz. 15 Temmuz akşamı ve sonrasında, Yenikapı ruhunda gördüğümüz gibi, konu vatan, bayrak, millet ve devlet olunca siyasi partiler ile tek çatı altında toplanabiliyoruz. Onlar bizim düşmanlarımız değil, sadece siyasi rakiplerimiz diyerek sözlerine devam eden Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar; "bu rekabetin kararını da seçim zamanı millet verir. Ancak HDP'yi bundan ayrı tutuyorum. Devletin parası ile, milletin vergileri ile belediyelerine gelen paraları, bölücü terör örgütü PKK için harcayan, kamyonları kepçeleri ile mayınlar, bombalar döşenmesini sağlayan, destek veren, askerimizi, polisimizi, sivil halkı ayrım yapmadan tuzaklar kurarak öldüren bir parti bizim ancak düşmanımız olur." şeklinde açıklamalarına devam etti.