Ak Parti Yenice Bayramlaşması sırasında, çiçeği burnunda ilçe başkanı Yılmaz Kırık etkili bir konuşması, dinleyenlerin yanısıra İl Başkanı ve Milletvekilinden alkış alırken, Belediye Başkanı Zeki Çaylı bol bol su içti.

Bir süre önce Ak Parti Yenice teşkilatında yaşanan huzursuzluğun ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulunun istifası ile sonuçlanmış ve kurban bayramının hemen öncesinde Ak Parti Genel Merkezince Yılmaz Kırık yeni ilçe başkanı o k görevlendirilmişti.

Eski ilçe başkanı ve yönetiminin görevden alınması halinde gerekirse istifa edebileceğini ima eden açıklamalar yapan Ak Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı istifa ve yeni atamanın ardından sessizliğe bürünmüştü. 

Bayramın ikinci günü organize edilen Bayramlaşma programında yarım dakikalık bir konuşma ile kırgınlığı ve üzgünlüğünü belli eden Yenice Belediye Başkanı Çaylı, yeni atanan ilçe başkanı Yılmaz Kırık'ın heyecan dolu etkili konuşması sırasında İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ve katılan vatandaşlarca alkış alırken, Çaylı bol bol su içmekle yetindi.

Belediye Başkanı Çaylı'nın oldukça kırgın ve üzgün olduğu tavırlarından anlaşılırken, bazı vatandaşlarda, "yıllarını bu partiye vermiş, ilçe başkanlığı yapmış,iki dönem belediye başkanlığı yapmış bir insanın da biraz dikkate alınması lazım. Hataları olabilir, yanlışları olabilir ama bunlar konuşarak halledilmesi, gönül yapılması gerekirdi." şeklinde yorumlar yaptılar.