Spor Toto Süper Lig'de 4. haftasında, kırmızı mavili takımımız Kardemir Karabükspor, evinde Antalyaspor'u konuk etti. Rakibini 3-2'lik skorla geçen Karadeniz ekibi, Galatasaray ve Beşiktaş maçları dışında oynadığı iki maçta da 3 puan aldı.

Ev sahibi takım Tanase’nin 54. dakikadaki jeneriklik golüyle perdeyi açtı. 77’de Diego Angelo aynı güzellikteki frikik golüyle cevap verdi. Tudor’un ekibi bu gole hızlı reaksiyon gösterdi. Abdou Razack Traore 80 ve 86’da kaydettiği gollerle takımına 3 puanı hediye etti. Deniz Kadah’ın son dakika golü ise yeterli olmadı.

Karabükspor bu skorla birlikte 6 puana yükseldi. Antalyaspor ise 1 puanla ligin dibine demir attı.

Süper Lig’in 5. haftasında Karabükspor, Gençlerbirliği deplasmanına gidecek. Akdeniz ekibi ise evinde Akhisar Belediyespor’u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Toto Süper Lig’de Kardemir Karabükspor, sahasında Antalyaspor’u 3-2 yendi.

7’nci dakikada Eto’nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Mbilla’nın yerden vuruşu kalecide kaldı.

13’üncü dakikada sol çaprazdan seza sahasına giren Traore’nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

54’üncü dakikada soldan ceza sahasına giren Tanase’nin şutu kalecinin üzerinden ağ gitti: 1-0

59’uncu dakikada yedek kulübesinden itirazlarda bulunan Ferhat Kaplan sarı kart gördü.

60’ıncı dakikada soldan Motta’nın arka direğe ortasında Mbilla’nın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

77’nci dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Diego Angelo’nun uzak direğe yaptığı vuruşunda top kalecinin solundan ağ gitti: 1-1

80’inci dakikada Latovlevici’nin pasında topla buluşan Traore, Diego Angelo’dan sıyrılıp kalecinin solundan topu ağ gönderdi: 2-1

86’ncı dakikada Tanase’nin pasında topla buluşan Rodic’in vuruşu kaleciden sekti. Traore, altıpas çizgisi üzerinden düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 3-1

90’ıncı dakikada Deniz Kadah sağ çaprazda topla buluştu. Bu oyuncunun arka direğe yerden ve sert vuruşunda top direğe çarparak ağ gitti: 3-2

Maç Kardemir Karabükspor’un 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN ARDINDAN

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, zor bir maçtan hak etikleri galibiyeti aldıklarını söyledi.
Karşılarında çok kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulu bir Antalyaspor olduğunu belirten Tudor, "Çok zor maçtı ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Karşımızda çok kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulu bir Antalya vardı. Biz çok iyi çalıştık ve maça çok iyi çalıştık. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok çalışmamız lazım. İlk 11’de oynayan İki üç tane sakat oyuncumuz var. Zec kondisyon anlamında biraz geride. Tanese’nin attığı mükemmel bir gol var ve çok mutluyum. Traore’de mükemmel bir oyun sergiledi. Çok iyi oyuncu sahibiz” dedi.
Traore’nin ekstra yetenekli bir oyuncu olduğunu da kaydeden Hırvat hoca, “Takım anlamında daha çok yolumuz var. İçeride oynadığımız maçlarda 6 puan elde ettik. Bunu hak ettik. Dışarıda Galatasaray ve Beşiktaş gibi ligin büyük takımlarına mağlup olduk. Onun dışında önümüzdeki maça odaklandık ve gidermemiz gereken bazı noktalarımız var” ifadesinde bulundu.

Antalyaspor Cephesi
Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morai ise, bugün mücadelesini sahaya koyan bir takım olduğunu ve onun da Karabükspor olduğunu söyledi.
Karabükspor’un çabalarının sonucunu aldığını kaydeden Morai, “Gol yedik ve golden sonra takımın konsantresi bozuldu. İlk golü yedikten sonra kendimize gelerek karşı golü bulduk. 1-1’den sonra maalesef ikinci ve üçüncü golü yedik. Futbol gol üzerine kurulu bir oyun. Rakibinizden daha fazla gol atmanız gerekiyor. Kaleye daha yakın olmadığımız sürece ve rakipten daha çok istemediğiniz takdirde gol atamayız. Bu şekilde de maçlar kazanamayız. İkinci ve üçüncü golden donra geri dönüş yaptık ama yeterli olmadı. Herhangi bir bahane üretmek istemiyorum. Bu olanlar normal değil. Bugün oynadığımız oyundan daha iyi bir oyun sergileyebilirdik. Bugün oynadığımız oyundan daha çok çalışma sergileyip daha iyi olabilirdik. Artık şapkamızı önümüze koyup bu durumdan nasıl çıkacağımızı çözmemiz lazım. Bu durum normal değil. Bugün olan mağlubiyetten dolayı nasıl ben üzüldüysen buraya gelen taraftarımızda üzülmüştür. Sahaya ayak bastığımızda formanın hakkını verip sonuna kadar mücadele etmemiz gerekiyor. Tabii ki, verebileceğimiz çok daha fazla şey vardı ve elimizden geleni yaptık. Bu durumdan nasıl çıkabiliriz bunu konuşmamız lazım” dedi.
Eto’nun performansı hakkında bir soruya ise Morai, bu tip durumlarda hiçbir zaman kimseyi tek kişi üzerinden yargılamam, takım kaybetmiştir ve takım performansın hakkında konuşabilirim ifadesine yer verdi.