Ankara’da yaşayan, ticaret, siyaset ve cemiyet insanlarının yanı sıra Karabüklülerin de üye olduğu Ankara Karabüklüler Vakfı çalışmalarına devam ediyor.

Vakıf Başkanı Niyazi Güneş, kuruluş amaçlarından en önemlilerinden birisinin de Ülkemizin herhangi bir üniversitesinde okuyan Karabüklü öğrencilere burs vermek olduğunu belirtti.

Karabük Derin Haber editörü Ebru Karabacak’a özel açıklama yapan Niyazi Güneş;” geçmiş yıllarda 70 ile 120 arasında öğrenciye burs verdik. Yönetim kurulu o k bu yıl temsili olsun diye 78 öğrenciye burs vermeyi düşünüyoruz.  Öğrenci başına aylık 150 TL vereceğiz.  Karabüklü öğrenci kardeşlerimizden gelen talepleri değerlendirmeye başladık. Elbette çok sayıda talep var. Ancak bunların içerisinde sıralama ya da değerlendirme yaparken öncelik o k aile geliri asgari ücret ya da altında olanlar, aynı aileden birden çok kardeşin üniversite eğitimi alması, ailede okuyan çocuk sayısı, gibi kriterlere dikkat ediyoruz. Ona göre değerlendirme yapıyoruz. Bize müracaat eden öğrencilerin illaki Ankara’da okuması şart değil, ülkenin herhangi bir üniversitesinde olması yeterli” dedi.

Niyazi Güneş, zaman zaman burs verdikleri öğrenciler ile bir araya gelmek istediklerini, bu amaçla kahvaltı vari toplantılar düzenlemeyi düşündüklerini  belirterek, öğrencileri tanımak istediklerini, ancak elbette ki Ankara dışındaki öğrencilerin katılması zor. Biz en azından Ankara’dakiler ile bu toplantıları yapmak istiyoruz şeklinde sözlerine devam etti.

DİYANETTE 3 BİN KİŞİ FETÖ SORUŞTURMASINDA GÖREVDEN ALINDI

Diyanet İşleri Başkanlığının çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yapan ve son o k Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevinden emekli olan Niyazi Güneş, FETÖ ve darbe girişimini de değerlendirdi.

Güneş; Takip ettiğim kadarı ile yaklaşık 3 bin civarında çeşitli kademelerde diyanet işleri başkanlığı çalışanı FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldı. Bir kısmı tutuklandı. Bunların arasında üst düzeylerde var. Aslında geçmişe baktığınızda Diyanet İşleri Başkanlığı uzun yıllar, FETÖ’nün ilgi alanı dışında kaldı. Ancak son yıllarda Diyanet’e de girmeye çalıştılar. Bunlar tespit edildi, ediliyor ve bu camiadan temizlenecek” dedi.

“ÇOCUKLARIMI FETÖ OKUL YA DA YURTLARINA GÖNDERMEDİM”

Öte yandan Niyazi Güneş çok önemli de bir saptama da bulundu. Güneş; “Yıllardır bunların nasıl olduklarını takip ediyordum. O yüzden hem şahsım o k hem de ailem o k hep uzak durduk. 3 tane kızım var. Onlarda üniversite okudu. Onlarda yurtlar da kaldı. Ancak ısrarla ne bunların üniversitelerine, ne de yurtlarına çocuklarımı göndermedim. Hatta hiçbir cemaatin yurduna göndermedim. Sadece ticaret o k bu işi yapan bağımsız yurtlarda kalmalarını tercih ettim” dedi.

Diğer taraftan Diyanet  İşleri eski dış ilişkiler daire başkanı Niyazi Güneş’in üzerinde hassasiyetle durduğu, “ÇOCUKLARIMI NE FETÖCÜLERİN NEDE BAŞKA CEMAATLERİN YURTLARINA GÖNDERMEDİM” sözlerinin kamu oyunda ciddi bir mesaj o k algılanacağını tahmin ediyoruz.