Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cemaatler ile ilgili çıkan sıkıntıların tekrar yaşanmaması ve kontrol altına alınması için bayram sonrası tüm cemaat önderlerini toplayacağı açıklandı.

CEMAATLERE NEŞTER

Hac farizesi için Mekke'de bulunduğu sırada ulus rası kanal açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cemaatler ile ilgili çarpık ve şeffaf olmayan yapıların sonuçlarının ortada olduğunu belirterek, tespitler doğrultusunda Türkiye'ye döner dönmez en kısa zamanda tüm taraflar ile bir toplantı yapı k, bir çeki düzen verilmesi gerektiğini belirtti.

"CEMAATLER SİYASETİN, TİCARETİN, ULUSLARARASI POLİTİKANIN, FUTBOLUN İÇİNDE OLMAYACAK"

Başkan Görmez; "Biz din üzerinden bölünme ve parçalanmanın İslam dünyasında Müslümanları nereye götürdüğünü görmeliyiz, ibret almalıyız. Bu hataya düşmemek için her önlemi almalıyız. Yasaklamak çare değil. Devletleştirmek hiç çare değil. Çare liyakattır, ehliyettir, ilimdir, özgürlüktür. Çare şeffaflıktır. Bir yapı, hangi çerçevede hizmet veriyorsa topluma onu deklare etmeli ve onun dışına çıkmamalıdır. Bu toplumun maneviyatına hizmet etmek için, milletin hayırlarıyla bir yapı oluşturdum ve hizmet edeceğim diyorsa biz onu ulus rası politikada görmemeliyiz. Biz onu siyasete doğrudan, kendisini aşarak siyasetin içinde, göbeğinde görmemeliyiz. Ticarette, futbolda, şikede görmemeliyiz. Biz onu gerçekten toplumun manevi hayatına hizmette görmeliyiz. Bu takdirde bir konsensus ortaya çıkabilir'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yapılan yanlışlardan bir tanesinin ihanet üzerinden topluca bütün dini yapıları, dini cemaatleri zan altında bulundurmak olduğunu belirten Görmez, ‘Ama bir taraftan da benzer hataların başka yapılar içerisinde ortaya çıkma tehlikesini de göz ardı etmemeliyiz' dedi. Görmez, bu ikisini dikkate a kDiyanet İşleri Başkanlığı o k Türkiye'deki bütün dini hayata katkı sunan sivil dini yapılarla bir araya gelerek değerlendirmeler yapılacağını söyledi ve bunun bir zorunluluk arz ettiğini belirtti.

Kaynak: http://www.dinihaberler.com/diyanet/diyanet-ten-cemaatlere-kritik-cagri-h98738.html