KYK tarafından özel sektöre yaptırılan 3 bin öğrenci kapasiteli Bostanbükü mevkiindeki yurt tam o k kullanıma hazır olmadan öğrenci kabulüne başladı.

Karabük Derin Haber o k bir aydır ısrarla takip ettik ve hatırlattık. Sorular sorduk. Yetkililer söz verdiler, bayram sonuna yetiştireceğiz dediler. İşte öğrenciler geldi. Yurda girişler başladı. Hemde ne giriş!

Karabük Derin Haber o k soruyoruz

Siz olsanız kendi çocuğunuzu bu yurda şu haliyle getirip yerleştirirmisiniz?

Bugün Karabük Derin Haber ekibi o k yarın başlayacak olan eğitim dönemine söz verildiği gibi yurt hazır hale getirildi mi? Bakalım Dedik. İşte size son halinden manzaralar:

YOLLAR

Burası Bostanbükü merkezden giriş. Sadece zift dökülmüş. Belki bizim çekimlerimizden sonra üzerine kırılmış taş parçaları dökülmüştür. Binlerce öğrenci ve ailesi bu yoldan geçiyor. Arabalalarına mı yazık desek, yoksa yürümek zorunda kalan öğrencilerin üst başlarının battığına mı?

Hani Bayram sonuna ASFALT  yapı k hazır hale getirilecekti? Hazır mı?

 

 Burası Üniversite tarafından yurda geliş yolu. Dök yere zifti sonra bas üzerine kırılmış taşları. Asfalt oldu mu şimdi bu yol? Bunun adına ne tür asfalt deniyor? Gelip geçen arabaların fırlattığı taşlar arkadan gelenin camını kırsa, arabasına zarar verse kim ödeyecek bu hasarı?

Peki hani yürüme alanı. 3 bin öğrenci nereden yürüyecek. Gelip geçen arabalar ile yollar üzerinde mi? Yarın Allah göstermesin bir kaza olsa kim verecek bunun hesabını?

 İşte yurt ile dere yatağı arasından geçen yok ve yurdun dere yatağına bakan kısmı. Nerede sosyal donatılar? Nerede asfalt? Nerede temizlik? Binlerce öğrenci burada mı yaşayacak? Toz, toprak, patırtı, gürültü, çalışmalar arasında mı?

Siz olsanız burada yaşarmısınız? Çocuklarınızın bu yurtta kalmasına gönlünüz razı kalır mı?

 

İşte yurdun önden girişi. Öğrenciler aileleri ile birlikte gelmeye, yurda yerleşmeye başladılar bile. Var mı yurdun önünde de herhangi bir asfalt? Sonbahar geldi. Yarın yağmurlar başlayınca ne olur buranın hali hiç düşündünüz mü? Öğrenciler çamur bata çıka mı yürüyecekler buralardan? Hergün çile mi çekecekler?

 

 

İşte gördüğünüz gibi öğrenciler yolun üzerinden yürümek zorunda kalmışlar. Ellerinde poşetleri görünce sorduk. Nedir ellerinizdeki diye? YEMEK YOK, İÇECEK SU YOK. OTOBÜS, MİNÜBÜS YOK.Yiyecek birşeyler alabilmek için 4 km 100. yılın içine kadar yürümüşler. Daha ilk günden dertlerini anlatmaya başladılar. Bizi neden bu yurda verdiler diye soruyorlar. Biz kendi evladımız gibi üzüldük. Ya siz üzülmediniz mi?

 

İyiki Karabük Üniversitesi ve servis otobüsü var. Ya olmasaydı ne yapacaktınız? Üniversite mahallesindeki Bahattin Gazi Yurdundaki öğrencileri apar topar buraya taşıyorsunuz. Peki öğrenciler ne olduğunu anlamadan geliyorlar ve soruyorlar. Neden bizi geçtiğimiz yıl kaldığımız yurttan çıkardılar? Orada bütün sosyal donatılar vardı şimdi biz ne yapacağız?

 

GELELİM DİĞER SORU VE SORUNLARA?

1-Sıcak sular akıyor mu? Biz akmadığını duyduk.

2-Oda yeni yataklar mı yerleştirildi? yoksa Üniversite mahallesindeki yurttan eski yataklar getirilip buraya mı yerleştirildi? Hani yeni yurttu? Hani bazalar, yataklar hazırdı?

3-Yemek çıkmaya başladı mı? Yoksa bir süre taşımalı yemek sistemi mi uygulanacak?

4- Odalardaki buzdolabı, çalışma masası, dolaplar tamamen yerleştirildi mi?

5- Çamaşır yıkama alanı ve çamaşır makinaları hazır mı? hepsi getirilip takı k hazır hale getirildi mi?

İŞTE SİZE BİR ÖĞRENCİNİN DİLİNDEN  CEVAPLARI (">İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

 

SÖZ VERDİĞİNİZ GİBİ HAZIR MI?

ACABA AVRUPA'DA OLSA SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİREMEYEN YETKİLİLER İSTİFA EDERMİYDİ ETMEZMİYDİ?

BU YURT İLE İLGİLİ DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABERLER ÜZERLERİNE TIKLAYIP OKUYABİLİRSİNİZ

1- Karabük Bostanbükü Mevkiindeki 3 Bin Kişilik Yurt Öğrencileri Bu Şekilde mi Ağırlayacak?

2- Karabük Valisi Mehmet Aktaş yerinde gezdi. Yurdun yolları bayrama bitecek.

3- Bostanbükü'ndeki Bu Yurt'a Gerçekten Öğrenci Alındı mı?