Bartın’ın Kurucaşile ilçesi Kanatlı köyü Gölderesi Şelalesi mevkiinde vatandaşlar yol kenarında hareketsiz bir porsuğun bulunduğunu görünce durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın İl Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbarın ardından İl Şube Müdürlüğü ekiplerince yaralı vaziyette bulunan porsuk, tedavisinin gerçekleştirilmesi için veteriner hekime götürüldü.
Ağzında ve sırtında yaraları olduğu tespit edilen porsuk, veteriner hekim Tolga Kandıralı tarafından tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşan porsuk, DKMP Bartın İl Şube Müdürlüğü ekiplerince yeniden ait olduğu doğaya salındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “DKMP Bartın İl Şube Müdürlüğü o k sürdürülebilir av ve yaban hayatının sağlanması maksadıyla etkin bir şekilde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizle yaban hayatının bekçisi olmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza yaban hayatına gösterdikleri duyarlılıklarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” denildi.