Sızlanmalar ve Yakınmalar başlayınca Devletin yüksek perdeden'de mağdurlar olabilir seslerinin ardından OHAL mağduru olduğunu iddia edenlere başvuru yolu açıldı.

  2 hafta kadar önce  G-20 Zirvesi’ne katıldığı Çin’den Ankara’ya dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama da

“FETÖ ile mücadele çerçevesinde ihraç edilenleri kriptoların seçtiği, asıl kriptoların ise halen görevde durduğu, yanlış insanların gönderildiği söyleniyor… Bunu söyleyenler kendilerine göre doğru da söyleyebilirler. Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. “Ben bir şey atayım da nasılsa tutar” diyenler var. Bazıları böyle yapıyor….Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım.” Şeklindeki açıklamalardan sonra   FETÖ operasyonlarında  haksızlığa uğradıklarını, hiçbir suçlarının olmadıklarını savunan  vatandaşlar da bir beklenti oluştu.

           Yine ulusal haber kanallarında kurban bayramı öncesi süreçte yapılan haberler de bayram sonrası Türkiye genelinde  Valilikler de bir komisyon kurulacağı ve bu komisyonlarda itiraz dilekçelerine bakılacağı   yönündeki haberlerden sonra, suçlarının olmadığını savunan vatandaşlar  Karabük Valiliğindeki OHAL Bürosuna   itiraz dilekçeleri vermeye başladılar.

 Edindiğimiz bilgilere göre,  FETÖ kapsamında İHRAÇ edilen 60  vatandaş Karabük Valiliği’nde bulunan OHAL Bürosuna suçsuz olduklarını savunarak dilekçe verdiler.

 Yine edindiğimiz bilgilere göre   sadece süreç kapsamında en son KHK ile    İHRAÇ edilenlerin  itiraz dilekçeleri kabul ediliyor. Diğer işlemler açığa alınma vs. noktasında  itiraz dilekçeleri alınmıyor.

Ayrıca Karabük Valiliği OHAL Bürosu bu itiraz dilekçelerinin il bazında bir incelemesi / değerlendirilmesi yapılmıyor. İlgili itiraz dilekçeleri Karabük Valiliği OHAL Bürosu tarafından  ilgili BAKANLIKLAR ve BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLİYOR.

     Ayrıca bir komisyon şu an için yok. Bu noktada Valiliklere gelen herhangi bir resmi yazı yok. Ama ilerleyen süreçte böyle bir komisyonun kurulması beklenirken, itiraz dilekçelerinin sayısının da  her geçen gün artacağı düşünülüyor.