Uzun süredir KYK'ya bağlı olmayan ve Milli Eğitim'den de ruhsat almadan, öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, yaşam merkezi adı altında çalışan yurtların durumu tartışma konusu olmuştu.

Karabük Derin Haber'in dün dile getirdiği Milli Eğitimden ruhsat almayan yada Karabük Belediye'sinden çalışma ruhsatı almayan yurt adı altında çalışan ve öğrencilere hizmet veren bu tür binaların mühürleneceği şeklindeki haber, özellikle KYK'ya bağlı çalışan özel yurtları, Milli Eğitimden izinli çalışan öğrenci evi pansiyon vs adla çalışan firmaları sevindirdi.

Öte yandan haberimizin ardından haber merkezimizi arayan yada sosyal medya yoluyla Karabük Derin Haber'e ulaşan bazı öğrenci ve veliler ise kararı olumlu bulmakla birlikte tepki gösterdiler. Öğrenci ve veliler; "Evet bizim güvenliğimiz ve sağlığımız açısından olumlu karşılanabilecek bir karar. Ancak bu kararın yaz döneminde uygulanması gerekiyordu. Çok geç kalınmış bir karar. Bizler Karabük Üniversitesi'ne kayıt zamanı geldik kayıtlarımızı yaptırdık. Bu arada da kalacak yer sorunumuzu çözmeye çalıştık. Hem Üniversitesinin etrafında hem öğrencilerin genellikle yaşadığı Yüzüncüyıl mahallesi girişinde kurulan onlarca yurt standlarını gezdik. Kendimize en uygun olduğumuzu düşündüğümüz "yurt" ile anlaştık. Senetler imzaladık. Sözleşme imzaladık. Madem bu Yurt diye adlandırılan yerler kaçaktı, madem ruhsatsızdı, madem izinleri yoktu. o zaman Karabük Belediyesi ekipleri neden müdahele etmedi. Neden bu stantları gezip sizin ruhsatınız var mı? yoksa kaldırın bu standı demediler. Binaların üzerlerine asılan koca koca afişleri neden denetlemediler ve uygun olmayanları kaldırmadılar? Karabük Üniversitesi'ne bir yazı yazarak gerek KYK'dan gerek Milli Eğitimden gerekse Karabük Belediye'sinden ruhsat almış firmaların isimleri bildirilerek hem üniversite de görülebilecek yerlere, hemde kayıt bürolarına liste halinde asılmasını sağlamadı? " diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Diğer yandan bu tür ruhsatı olmayan yurt, pansiyon,öğrenci evi şeklinde hizmet veren firmalar ise; "Bizim sorunumuz bir türlü çıkmayan bina iskanları. Çok geç çıkıyor yada bir türlü çıkmıyor. Zamanında iskanı çıkmayan binaların kullanımına neden izin verildi de şimdi tam öğrenci kayıtlarını yaptığımız anda böyle bir mühürleme yoluna gidiyorlar. Peki şimdi bu sözleşme yaptığımız öğrenciler ne olacak? Peki diyelimki biz öğrencilere başınızın çaresine bakın dedik o zaman bu kadar öğrenci nereye gidecek? Biz aynı zamanda piyasadaki fiyatları da dengeliyoruz. Yurt fiyatlarında anormal bir artış olmaz mı? zaten kıt kanaat geçinen bu öğrencilere ve doğal o k ailelerine ekstra bir yük getirmez mi? neden bize Haziran ayında Üniversite öğretim dönemi bittiğinde kesinlikle öğrenci almayın hatta buraların iskan ruhsatı bile yok binaları boşaltın demediler de şimdi diyorlar" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.