Bozkurt’a bağlı Sınarcık mevkiindeki Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan açılışta, Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu ile birlikte Bozkurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan erkek öğrenci yurdu, kız öğrenci yurdu, özel kız öğrenci yurdu, Kazım Özcan Parkı, Ezine Caddesi içme suyu hattı ve parke kaplama çalışması, Bozkurt Belediyesi itfaiye ve Lojistik Destek Birimi, Sınarcık Parkı, 30 Ağustos Zafer Meydanı ve Yıldız Teksitil Fabrikası’nın açılışları yapıldı. Açılışta ayrıca ilçede yapılması planlanan Kültür Merkezi, Şehirler Arası Otobüs ve Minibüs Terminali, Türk Tarih Meydanı ve yürüyüş yolu projelerinin de tanıtımı gerçekleşti.
Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu’nun açılış töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, “2012 yılında idareci tayiniyle çalışmalarına başladığımız ve bugüne gelen Bozkurt Meslek Yüksekokulu çalışmalarımız artık taçlandı. Bugün itibarıyla 218 talebesiyle hizmet verip hizmet alacağımız meslek yüksekokulumuz kendi binasına kavuşmuş oldu” dedi.
Bozkurt'ta eğitim-öğretim görecek olan gençlerin Bozkurtluların birer evladı olduğunu söyleyen Rektör Aydın, “Bu binada eğitim öğretim görecek gençler sizlerin çocuklarıdır. Sizlere emanettir. Sizlerin evdeki öz evladınızdır on lütfen sahip çıkınız hepinize onları emanet ediyorum” diye konuştu.

“HİÇ BİR ZAMAN BİZE
ZARAR VEREMEYECEKLER”

Prof. Dr. Aydın, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “Yakın geçmişte 15 Temmuz’da bizi vatansız bırakmak üzere hain bir teşebbüsle bir işgal hareketiyle karşılaştık. İnşallah dünyada bütün dualar bizimle olduğu için bugün de gelecekte de bu tehlikeler hiçbir zaman bize zarar veremeyecektir” şeklinde konuştu.
Rektör Aydın, ayrıca Yüksekokulun yapılmasında öncülük eden ve kılavuzu olan Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş ile Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı Hasan Kuz, Bozkurtlu Dernekler ve Meslek Yüksek Okulu inşaatının büyük bölümünü yaptıran Eroğuz ailesine de teşekkür etti.
Bozkurt Kaymakam Vekili Recep Koşal ise, "Yüksekokulumuz, Bozkurt ilçemize yakışan bir okul olmuş inşallah bu okulda vatan millet sevdalısı nesiller yetişir. Vatana millete hayırlı olacak insanlar yetişir, önemli olan bu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

REKTÖRÜN ADI SOKAĞA VERİLDİ!
Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş te, yapılan hizmetlerin zorluklar ve şikayetler altında yapılabildiğini belirterek, “Bir okulun bu ilçeye nasıl fayda gösterdiğini görüyorsunuz, bu belediyenin yapmış olduğu her şey, bu okul için fakat geneline baktığınız da siz Bozkurtlular için sizler bunların hepsini hak ediyorsunuz, sizler bugüne kadar ıvır zıvırla kandırıldınız, ama artık zaman hizmet zamanı birileri konuşacak ama birileri çalışacak o çalışanda sizler ve bizler olacağız. Rektörümüzün adını bir sokağa verdik. Adını vermemizin nedeni sayın rektörümüzün bu Bozkurt’a yaptığı hizmettir. Sayın rektörüm Bozkurt’un önünü açtı sizlerin önünü açtı geleceğinizi garanti altına aldı. Bozkurt’a yapılan bir şeyin ucundan tutmak, her kez bir işin ucundan tutacak Bozkurt’a yapılan ne olursa olsun yapılması için mücadele edeceksiniz takoz olmayacaksınız, takoz olanlardan da hesap soracaksınız. Biz bu yüksek okulun temelini attığımız günün ertesi günü bu yüksek okulu şikayet ettiler. Adamın biri gitti yüksekokul büyük olmuş diye şikayet etti ölçmeye gelenler bile gülüyordu halimize. Yapılan şeylerin önünde takoz olmayın, senelerce bozkurtlunun sırtından para kazandınız paranıza para kattınız ama Bozkurt’ta dikili ağacınız yok.” dedi.
Başkan Ekeş, Yüksekokul için emeği geçen Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'a, hayırsever Eroğuz ailesine, Hasan Kuz, Abdulkadir Çelik, Bozkurtlular Derneği, Bozkurt Dernekleri ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

218 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR!
Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Pektaş ise, okul hakkında bilgiler vererek, “Elektronik Haberleşme ve Teknoloji programında 53 öğrencimiz, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programında 46 öğrencimiz, Sivil Savunma ve itfaiyecilik programında 61 öğrencimiz, uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik bölümünde ise 58 öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetini yürütmektedir. Okulumuzda toplamda 218 öğrencimiz mevcut bulunmaktadır” dedi.
Pektaş, okulun 4 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve bünyesinde 6 laboratuvar, 22 idari ve akademik personel odası, 12 derslik, kütüphane, yemekhane, toplantı salonu, konferans salonu, 2 mescit, öğretim elemanı lokali ve bununla birlikte diğer teknik alanlarında okulda mevcut olduğunu söyledi.