17. si düzenlenecek olan Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali Jüri Üyesi o k Safranbolu’ya davet edilen, geçtiğimiz yıl Kültürel İşbirliği Protokolü imzalanan Güney Kore Keimyung Üniversitesi Rektörü Üyesi Prof. Dr. Synn Ilhı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret ederek kendilerine gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti.

Ziyarette konuşan, Güney Kore Keimyung Üniversitesi Rektörü ve ayrıca Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali Belgesel Film Jüri Üyesi Prof. Dr. Synn Ilhı “ Öncelikle festivale jüri üyesi o k beni davet etmeniz ve Türk misafirperverliğini gösterdiğiniz için teşekkür etmek isterim. Bizim için bu etkinlik Safranbolu’dan ilk ithalatımız olacak. Bizde bundan böyle elimizden ne geliyor ise destek vermeye hazırız. Bununla birlikte Üniversitemiz bünyesinde Lise, Ortaokul ve İlkokul düzeyinde okullar bulunmakta. Bu kapsamda da çeşitli vakıflar hizmet vermekte. Burada okuyan öğrencilerimize simgesel o k ta olsa destek verebilecek miyiz bunu da Kültür Müdürünüz ve personeli ile araştırıp bir çalışma yapmayı planlıyoruz.  Hatta Safranbolu’da okuyan Üniversiteli öğrencilerimize bizim üniversitemizde okuma imkânı sağlamayı düşünüyoruz. Bununla birlikte ilk etapta yerel bazda olsa da bizde festival yapmayı planlıyoruz. Festivalimizde de Safranbolu’yu ve Altın Safran Belgesel Film Festivalini örnek alacağız. Ben bu vesile ile bizleri konuk ettiğiniz, böylesi büyük bir etkinliğe dahil ettiğiniz için teşekkür ediyor, ülkeme büyük bir mutluluk ile döneceğimi belirtmek istiyorum ” dedi.

Dünya Miras Kenti Safranbolu’yu çok sevdiklerini ve katıldıkları her platformda Safranbolu’dan söz ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Synn Ilhı Başkan Aksoy’u Üniversitelerine davet etti ve ziyaretinizden büyük bir onur duyarım şeklinde konuştu. Kuruluşundan bu yana 30 yılı aşmış bir üniversitenin başarılı Yöneticisi o k Davetimiz üzerine bu yıl 17. Sini düzenleyeceğimiz Belgesel Film Festivalimize Jüri Üyesi seçilmiş bulunmaktaydınız. Jüri üyesi o k tecrübelerinizi festivalimize de kattınız. Yine sizlerin katılımı ile festivalimizin uluslar arası vasfı bir kez daha pekişmiş oldu ve uluslar arası olmaya devam edecektir. Bununla birlikte imzalamış olduğumuz Kültürler Arası İşbirliği Protokolümüz böylelikle bir etkinliği daha hayata geçirmiş oldu.  Bizler hem festivalimize hem de bundan sonra gerçekleştireceğimiz diğer kültürel etkinliklerde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyacağız. Büyükelçimiz ile de istişareler yaparak Japon günlerini gerçekleştirdiğimiz gibi Kore ile de böyle bir etkinliği yapmayı arzu ediyoruz. Bu vesile ile bizleri kırmayarak Festivalimize destek verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyor, hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Aksoy konuşmasının sonunda, Güney Kore’de düşünülen festival için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirirken, böylesi organizasyonlarda Safranbolu’nun örnek alınmasından da büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.