Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Programı (ÇOGEP) kapsamında, ilimiz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ortaklığında Üniversite kampüsünde uçurtma şenliği düzenledi.
Üniversite stadyumu yanında yer alan alandaki uçurtma şenliğine; Rektör Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü, Dr. Serhat Tezsever, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Ali Güneş, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, üniversitemiz akademik, idari personeli, çocuklar ve aileleri katıldı. Uçurtma şenliğinde üç adet uçurtma atölyesi, dört uçurtma eğitmen ekibi, yüz boyama ve sosis balon atölyesi, müzik sistemi ve iki adet şişme oyun parkuru gün boyu uçurtma uçuran çocukların güzel vakit geçirmesini sağladı. Etkinlik kapsamında ayrıca katılımcı çeşitli ikramlar da yapıldı.
Aileler kimi zaman çocuklarla birlikte uçurtmaların gökyüzünde daha fazla kalması için yoğun çaba harcarken kimi zaman çocuklarla bir olup onlarla birlikte koşup eğlendi. Etkinlik gün boyu bayrak alanında devam etti.

“ÜNİVERSİTESİ OLARAK
HER TÜRLÜ SOSYAL
ETKİNLİĞE KAPIMIZ AÇIK”

Rektör Prof. Dr. Refik Polat geçtiğimiz hafta başlayan eğitim – öğretim yılının bütün öğrencilere ve öğretim elemanlarına hayırlı olmasını dileyerek şenlik ile ilgili basına vermiş olduğu röportajında şunları söyledi;
“Üniversite o k kapımız her türlü sosyal etkinliğe açıktır. Bunu yapmış olduğumuz etkinliklerle gösteriyoruz. Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uçurtma şenliğinde de üniversite o k yerimizi aldık. Umarım bugün çocuklar eğlenir ve güzel vakit geçirirler. Çocuklar bizim geleceğimizdir, on her zaman kapımız açık.”

“HALKLA DAHA ÇOK KUCAKLAŞIYORUZ”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise üniversitelerin sadece yükseköğretim kurumu olmadığını belirterek halkın buluştuğu bir alan olduğunu söyledi. Yaşar sözlerinin devamında şunları kaydetti; “Bu tür etkinliklerle üniversite halkla daha çok kucaklaşmaktadır. Üniversitemiz milletimizle beraber bu milletin güvenliği ve geleceği için beraber çalışmaktadır. Emniyet müdürlüğümüz böyle bir organizasyona ön ayak oldular. Bu tür etkinliklere daha yoğun katılımlar bekliyoruz.”