Bartın Üniversitesi, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Bartın’daki tepkileri de konu alan ve demokrasi şehitlerinin anıldığı Bülten'in özel sayısını yayımlandı. 
Bartın Üniversitesi’nin haber bülteninin yeni sayısı ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine adandı. Bülten’in kapak sayfasında 15 Temmuz’da darbe girişiminde şehit olanların isimlerine yer verildi. İç sayfalarda ise 15 Temmuz gecesinden başlayan ve 27 gün süren Bartın’daki demokrasi nöbetlerinde yaşananlar anlatıldı. Haber bülteninde yer verilen fotoğraflarda ise Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi coşkusu aktarıldı.
“Milletimiz vatanına, tarihine ve geleceğine sahip çıktı”
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, hazırlanan bültenle 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil 240 kişi demokrasi şehidini vefa ile andıklarını söyledi. Rektör Kaplan, “Son yıllarda aydınlık yarın erişme yolunda büyük ivme kazanan ülkemiz 15 Temmuz günü karanlığa itilmek istendi. Devletimizin bekasını ve demokrasimizi hedef alan hainlerin kalkıştığı darbe girişimi karşısında milletimiz vatanına, tarihine ve geleceğine sahip çıktı. Tarih boyunca egemenliğimize kasteden güçler karşısında hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan milletimiz bunun şanlı bir örneğini tekrar gösterdi” dedi.
“Bütün yurtta öğrencilerimizi meydanlarda toplanmaya davet ettik”
15 Temmuz gecesinde ülkemiz tarihinin en acımasız darbe girişiminin yaşandığını kaydeden Rektör Kaplan, “Tarihimizin kara sayfasında yer alan bu gecede Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile bu menfur darbe girişimine tepki göstermek için Bartın, tek yürek o k Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada personelimiz ile üniversitemiz öğrencilerinin de bulunması şahsım ve üniversitem adına onur verici bir durumdu. Aynı anda bütün yurtta öğrencilerimizi meydanlarda toplanmaya davet ettik. Bu yaşananların en önemli sebebi dünyada söz sahibi olmaya başlayan ülkemizin hızlı ve emin adımlarla ilerleyişidir” diye konuştu.