Safranbolu Belediye birimlerinin çalışmalarını gün be gün yerinde inceleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy sabah saatlerinde gittiği Pazar yerindeki çalışmaları da yakından takip etmeye devam ediyor. 

Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol ve Fen İşleri Müdürü Celal Cingöz’den çalışmalar hakkında bilgi alan Aksoy; “ Perşembe pazarının üstünün kapatılması daha doğrusu bir tesis yapılması ile ilgili çalışma devam edilmekte. Gerçekleştirdiğimiz bu proje kapalı Pazar alanını içermekte ancak kapalı Pazar alanının yanı sıra düzenlenecek konser gibi etkinliklerde de vazife görebilecek bir çalışma yapmaktayız. Projemiz biraz geç kaldı. Bunun sebebi de diğer bir projemiz olan Düğün Sarayı projemizin mülkiyet sorunlarının giderilememesi idi. Bu sorunların çözülmesinin ardından inşaata başladık ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Programımız Pazar alanının Aralık ayı sonlarında bitmesi üzerine. Umarım mevsim şartları izin verir ve bizlerde kış aylarında vatandaşlarımızın ve Pazar esnafımıza daha güzel bir ortamda alış veriş yapma imkânı sunarız” dedi.

Yapılacak Pazar alanının çelik konstrüksiyon yerine estetik görünümü ile bölgede tek olacağını kaydeden Başkan Aksoy, “ Tamamlandığında estetik görünümü ile parmakla gösterilecek bir Pazar alanının Safranbolulu vatandaş hizmet vereceğini ifade ederken, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışan kardeşlerimize de kazasız belasız çalışmalar diliyorum ” diye konuştu.