Karabük Üniversitesi  (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan sergi ile ve Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca’nın kişisel resim sergisinin açılışı yapıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde gerçekleşen sergilerin açılışında İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya ile Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya ile birlikte ilk o k Fakülte’nin zemin kat girişinde yer alan Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü sergisini gezdi. Sergide, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü son sınıf öğrencilerinin tasarladıkları çok çeşitli alanlarda kullanılabilecek birbirinden ilginç prototip ve gerçek ürünlerden oluşan projeleri yer alıyor.

Buradaki serginin sonrasında ise Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin Sanat Galerisi’nde yer alan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca’nın “kadın ve şehir” temalı kişisel resim sergisinin açılışı yapıldı. Atamaca’nın 5’inci kişisel sergisini oluşturan çalışmalarda ağırlıklı o k şehir ve sosyal çatışmaların içinde kalmış ve kendine yer bulmaya çalışan kadınların duyguları anlatılıyor. 

Rektör Polat: Öğrencilerimizin çalışmaları gurur verici

Sergileri gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raşit Esen ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca’ya teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Polat, Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencilerinin yeteneklerini bizzat yerinde gördüğünü ve çok etkilendiğini belirterek “Projeler gerçekten gurur verici” diye konuştu. Prof. Dr. Refik Polat, Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca’nın kadın ve şehir hayatını işlediği çalışmaların da çok etkileyici olduğunu ifade ederek başarılar diledi.

Beşinci kişisel sergisini açan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca, sergisi ile ilgili konuşarak şunları aktardı: "Çalışmalarımda şehir içerisindeki kadınların yaşamış oldukları kaos ortamında kendini ispat etmesi gibi sorunların üzerinde durdum. Dünyada ve günümüzde de hala kadın ve şiddetle ilgili, kendini gösterebilmek gibi yaşanan bu tarz sorun bir dokunma oldu. Tüm resimlerimin temasında kent ve kadın simgeleri var. Amacım son yıllarda yaşanan kadın karşı aksaklık tavır sergilemekti."

Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü o k 2012’de ilk defa öğrenci aldıklarını dile getiren Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raşit Esen de son sınıf öğrencilerinin sergide yer alan çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek sergilerin önümüzdeki yılda da devam edeceğini belirtti.