Nessebar Belediyesi UNESCO Temsilcisi Emil Nikolov, Nessebar Belediye Başkan Yardımcısı Zlatin Petrov Causeva ve Belediye Meclis Üyesi Maya Stesanova Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali nedeni ile Safranbolu’ya geldiler.

Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u Makamında ziyaret eden Bulgaristan heyeti adına konuşan Nessebar Belediye Başkan Yardımcısı Zlatin Petrov Causeva, Safranbolu’ya her gelişlerinde hayranlıklarının bir kat daha arttığını, burada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Aksoy ise festival hakkında bilgiler verirken, Uluslar arası Altın Safran Belgesel Film Festivali bu yıl biraz daha sessiz olacağını,  konser gibi eğlence alanları olmayacağını, bu yıl kültürel etkinliklerin daha fazla olacağını söyledi.

Aksoy şöyle devam etti; “Programlarımız havaların erken soğumasından dolayı kapalı alanlarda gerçekleştirilecek. Bu yıl yine hem belgesel film hem de fotoğraf dalında uluslar arası yarışmalarımız yoğun katılımla devam etti. Çarşı kısmında da çeşitli sergilerin olacağını söyleyebilirim. Bununla birlikte bu yıl yine bizimle birlikte olmanızdan büyük mutluluk duyuyoruz. Bilindiği üzere Nessebar bizim kardeş şehrimiz. Nessebar gibi Safranbolu’muzda bir UNESCO Miras Kenti. UNESCO kardeşliğinin ötesinde Nessebar ile hem Kara denizden bir kardeşliğimiz hem de ikili ilişkilerimizdeki üst düzey kardeşlik ilişkimiz devan ediyor. Tahmin ediyorum ki burada geçirecekleri zaman hayatlarında çok güzel bir anı o k kalacaktır. Ben yeniden kendilerine hoş geldiniz diyorum.”