Öğle namazı öncesi müdürlük binası önünde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol ve Kamil Temel ile İtfaiye Müdürü Hakkı Asmaz ile personelin katılı ile kurban kesildi.
Kurban kesiminin ardından Tarihi Çarşıda bulunan Kaçak ( Lütfiye ) Camiine geçildi. Burada kılınana Cuma Namazının ardından daha önce itfaiye müdürlüğümüzde görev yapan ve tüm ülkede ebediyete intikal eden İtfaiye personelleri için mevlidi şerif okundu.
Yapılan ikramların ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nu her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ifade ederken ”Modernize etmek yetmedi. Yeni aldığımız iki adet itfaiye aracımız ile halkımıza daha iyi hizmet veriyoruz. Şükürler olsun ki belediyemizin itfaiye birimi Safranbolu’ya yetecek kapasiteye gelmiş bulunmakta” dedi.
İtfaiye personelinin sık sık eğitimlere de girdiğini dile getiren Başkan Aksoy,  “ Son bir eksiğimiz kaldı. Buda yeni bir itfaiye binası. Bunun için projelerimiz hazır. İnşallah önümüzdeki günlerde itfaiyemizi yeni binasında Safranbolu’ya hizmet eder bir hale getireceğiz. Böylesi güzel araçların Safranbolu’muza kazandırılmasında büyük emeği herkese teşekkürlerimi sunuyor, bu önemli birimde görev yapan çalışma arkadaşlarıma kazasız belasız bir çalışma temposu diliyorum.” şeklinde konuştu.