Safranbolu Belediyesince Aslanlar Lunapark alanına bağış yoluyla Kültür Merkezi yapılması konusundaki Belediye Meclis Kararı mahkemeye taşınıyor.

CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçer Sert Açıklamalar Yaptı

Safranbolu Belediye Meclisinin yapılan olağanüstü toplantısı ile ilgili CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel düzenlediği basın toplantısı ile ilginç açıklamalar yaptı.

Erdoğan Dinçel Belediye Meclis kararı olmadan bir ilana çıkıldığını ve daha sonra geri çekildiğini, telafi etmek için belediye meclisinin olağanüstü toplantıya çağrıldığını belirterek; "Yapılan çok ciddi hatayı basit, küçük bir hataymış gibi göstermeye çalışıyorlar. Belediye Meclis üyelerinin hür iradeleri ile evet, hayır yada çekimser o k oy kullanma hakları vardır. Olağanüstü toplantı çağrısı öncesi alınmak istenen karar ile ilgili parti o k toplantı yaptık. Yapılan hiçbir yatırıma ve hizmete karşı değiliz. Ancak usulü ve şekline karşıyız. Bu yüzden belediye meclis toplantısında üyelerimizin hayır kullanması yönünde karar aldık. Üç belediye meclis üyemizden Fatih Aygün şehir dışında işleri olduğundan mazeretli o k katılamadı. Parti o k hayır kararı almamıza rağmen İsmail Timar evet yönünde oy kullandı. Diğer meclis üyemiz Serap Karaoğlu hanım ise parti o k aldığımız karar doğrultusunda hayır oyu kullandı." şeklinde sözlerini sürdürdü.

"ŞARTI BAĞIŞ OLMAZ"

İl Başkanı Dinçel; "Belediyelerde şartı bağış diye bir bağış sistemi olmaz. Ya bağıştır yada değildir. Eğer yapılan işin bir karşılığı varsa o zaman ihale şeklinde karar alınması gerekir. Bildiğimiz kadarı ile alınan kararın içerisinde otopark kullandırmak gibi bir menfaat kazanımı var. O zaman bunun usulü bağış değil ihale yolu olması gerekir" dedi.

"HAİN DEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER"

Son zamanda bazı kişiler kendi fikirleri doğrultusunda hareket etmeyenleri Hainlik ile suçlama gibi bir alışkanlık edindiklerini belirten CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, "Belediye Başkanı Necdet Aksoy hür iradesi ve partimiz kararı ile Hayır oyu veren Meclis üyemiz Serap Karaoğlu'na ağır hakaretler etmiştir. Safranbolu ve Vatan hainliği ile suçlamıştır. Bu hakaretleri şiddetle kınıyoruz. Bir kadına saldırmayı yiğitlik o k görmesinler. Hem alınan kararı hem de yapılan hakaretleri parti o k mahkemeye taşıyacağız." diyerek konunun mahkemelik olacağı sinyalini verdi ve bugün koruması, koltuğu olanlar yarın bu koltuklarını kaybettiklerinde sade vatandaş o k aramızda nasıl dolaşacaklar dedi.

KARAOĞLU BAŞKAN "ÖZÜR DİLEMELİ"

CHP'li Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Serap Karaoğlu'da yaptığı açıklamada; "Görevim gereği Safranbolu Belediye Meclis toplantısına katıldım. Toplantının konusu olan Kültür Merkezi yapımı ile ilgili o k, onaylatılmak istenilen kararın soyut olduğunu, somut ve açık olmadığını, eğer işin içerisinde birilerinin yararlanacağı otopark var ise o zaman bunun ihale yöntemi ile yapılması gerektiğini söyledim. Görüşlerimi söylememe rağmen Belediye Başkanı Necdet Aksoy ısrarcı oldu. Yapılan oylamada MHP li iki belediye meclis üyesi ve bağımsız bir belediye meclis üyesi arkadaşım çekimser, bende hayır oyu kullanınca oylamayı ısrarla tekrar yaptırdı. Israr edince MHP li iki belediye meclis üyesi arkadaşım evet oyu kullandılar. Oluşan durum karşısında Başkan Aksoy bağırıp çağırarak bana hakaretler etti. Nerde zararlı iş var ise onu yapıyorsunuz. Safranbolu düşmanısınız. şeklinde bir sürü sözler söyledi. Bunlar zaten kayıtlı. Bu sözlerinden dolayı Belediye Başkanı Necdet Aksoy hem benden hemde partimden özür dilemelidir. Hukuki yönden hakkımı da arayacağım. Kararımın ardındayım Eğer bir usulsüzlük, bir haksızlık yapılıyor ise buna engel olmaya devam edeceğim" dedi.

GURUP KARARI ALINMADI

Öte yandan soru cevap bölümünde sorulan sorular ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, "bir arkadaşımız önceden mazeretli o k şehir dışında olacağını beyan etitği için gurup kararı almadık. Ancak parti yöneticilerimz ile hayır yönünde görüşümüzü belediye meclis üyelerimize bildirdik. Evet oyu kullanan diğer meclis üyemiz İsmail Timar ile ilgili Safranbolu İlçe Teşkilatımız gereğini yapacaktır. Başkan Aksoy toplantıda ihale yapmıyoruz bir yarışma yapıyoruz demiş. Allah aşkına bu nasıl bir yarışma! anlamak mümkün değil" şeklinde sözlerini tamamlarken ısrarla Yapılan hiçbir yatırıma ve hizmete karşı olmadıklarını ancak usul ve şekline karşı olduklarını vurguladı.